Ανακοίνωση της ΔΑΣ για τη συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου

Δημοκρατικά χωρίς τη ΔΑΣ…

-Σε μια συνεδρίαση «εξπρές» του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, χθες 10 Απριλίου, η πλειοψηφία ήρθε όπως φαίνεται απλά να ανακοινώσει την απόφαση που είχε ήδη λάβει, ή καλύτερα τους είχε υπαγορεύσει η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ.

 

Όπως είπαν, αποφασίζουν «δημοκρατικά» να προτείνουν διορισμό Διοίκησης που να εξαιρεί τη ΔΑΣ, την παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΕκαι τους νόμιμα εκλεγμένουςαντιπροσώπους της. Κάτι που όπως φαίνεται είναι η γραμμή τους πανελλαδικά, αφού τέτοιες αποφάσεις παίρνουν αυτές τις μέρες σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που πλειοψηφούν.

 

Στα δέκα λεπτά που κράτησε η συνεδρίαση, πρόλαβαν να βγάλουν χολή, να προσπαθήσουν να βγουν κι από πάνω, παριστάνοντας τα θύματα, όταν ήταν αυτοί που σε συνεργασία με το μεγαλοξενοδόχο και υποψήφιο δήμαρχο, ορισμένοι εκ των οποίων είναι στο ψηφοδέλτιο του, προσπάθησαν να μετατρέψουν το ξενοδοχείο σε φρούριο επιστρατεύοντας μπράβους και ανθρώπους της νύχτας, ντόπιους και εισαγόμενους, για να τους παρατάξουν απέναντι στους εργάτες. Είναι πράγματι αδίστακτοι.

 

Η ΔΑΣ, πρότεινε η σύνθεση της προσωρινής Διοίκησης να είναι ίδια με την παλιά, να μη συμπεριληφθεί καμιά από τις αμφισβητούμενες περιπτώσεις νόθων και εργοδοτών. Ζήτησε να είναι συνημμένο στην αίτηση, σχετικό υπόμνημα το οποίο εξηγεί αναλυτικά με αποδείξεις για ποιο λόγο δεν πρέπει να λάβουν μέρος στις εργασίες 66 περιπτώσεις είτε επειδή έχουν εκλεγεί με νόθες διαδικασίες είτε επειδή πρόκειται γιαεργοδότες.Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε.

 

Θα ελεγχθούν ωστόσο όπως είπαν μία μία οι αμφισβητούμενες περιπτώσεις. Θα ελέγξουν δηλαδή οι νόθοι τους εαυτούς τους!

 

Ξεκαθαρίζουμε άλλη μια φορά, ότι και με διορισμένη Διοίκηση, συνέδριο με νόθους και εργοδότες, δεν μπορεί να γίνει.

 

Ρόδος, 11 Απριλίου 2019

 

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στο ΕΚΡ

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Natalie Christopher  .. ήταν στη Ρόδο τον Οκτώβρη του 2018... -Της  Πίτσας Χατζή...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ-Ένας από τους ανθρώπους- δημοσιογράφους που έζησαν την ποδηλασία στα «χρυσά» της...
Η ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΓΟΝΩΝ -Όταν την κορυφή του βουνού την δύναμη και τις αντοχές δεν έχεις για να την...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -Ρόδος, 12 Ιουλίου 2019 -Νέα παρασημοφόρηση της κα Αλίκης Μοσχή- Gauguet με...