Ανακοίνωση: Να ζητήσει ο δήμαρχος Ρόδου, άμεσα συγνώμη από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου για την απρεπή στάση του απέναντι στον πρόεδρο του Συλλόγου

Ρόδος 12/2/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου συνήλθε σήμερα εκτάκτως  στις 12.2.2021 και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

Διαμαρτύρεται έντονα  για τον απαράδεκτο  και πρωτοφανή στην ιστορία του νησιού αποκλεισμό της συμμετοχής του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου  Βασιλείου Περίδη στη συνάντηση του Δημάρχου Ρόδου με τον κ. Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος με δική μας πρωτοβουλία και πρόσκληση ήλθε στο νησί  για να συνδράμει στην επίλυση του προβλήματος του Κτηματολογίου Ρόδου και των εν γένει προβλημάτων της Δικαιοσύνης.

Καταδικάζουμε απερίφραστα και καταγγέλλουμε αυτή την  αδικαιολόγητη συμπεριφορά, από πρώην μέλος του Συλλόγου μας, που  θυμίζει  άλλες εποχές, προσβάλλει και απαξιώνει στο πρόσωπο του Προέδρου του πρώτου Επιστημονικού Συλλόγου  του νησιού μας  τον θεσμικό ρόλο του Δικηγόρου ως συλλειτουργού της Δικαιοσύνης. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου δεν εκβιάζεται, δεν φιμώνεται, ούτε απειλείται από κανέναν. Πάντα θα στηρίζει το δημοκρατικό δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, όσο κι αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους  που έχουν τη νοοτροπία του «αποφασίζουμε και διατάζουμε» και δεν θα ανεχτεί συμπεριφορές προσβλητικές  προς τα μέλη του και την  ανθρώπινη αξιοπρέπεια, από όπου και από όποιον αυτές προέρχονται. Αγωνιζόμαστε για την επίλυση των προβλημάτων της Ροδιακής κοινωνίας και πιστεύουμε, ότι όλα τα προβλήματα που την αφορούν πρέπει να  επιλύονται σε πνεύμα συνεργασίας  και συνεννόησης μεταξύ των αρμοδίων  φορέων και όχι σε πνεύμα αντιπαλότητας, εχθρότητας  και   αποκλεισμού. Συμπεριφορές που διχάζουν τους πολίτες της Ρόδου δεν είναι σε καμιά περίπτωση ανεκτές. Εμείς προσκαλέσαμε τον κ. Γενικό Γραμματέα και ήλθε στη Ρόδο, εμείς προτείναμε  λύσεις  γραπτώς και χωρίς τις ενέργειες μας δεν θα υπήρχε οποιαδήποτε λύση. Ας μην καρπώνονται άλλοι την προσπάθειά μας.

Απαιτούμε άμεσα από τον Δήμαρχο Ρόδου να  ζητήσει δημόσια συγνώμη στο Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου,  τον οποίο προσέβαλε με τη στάση του.

Για τον Δικηγορικό Σύλλογο  Ρόδου

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Σιγή ιχθύος από το Δήμο Ρόδου για το Εθνικό Θέατρο - Ο Δήμος δεν απαντάει ούτε στην Πρόεδρο...
Έναρξη δρομολογίων από Σάμο 5 Απριλίου 2021 - Η Dodekanisos Seaways συνεχίζει να στέκεται στο...
Σ. Καραταπάνης “Αφρονες και επώνυμοι” μας έφεραν στο “βαθύ κόκκινο”. - «Κάποιοι άφρονες και...
Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το...