Ανακοίνωση-απάντηση του Σάββα Καραταπάνη στο δήμαρχο Ρόδου για τη διαγραφή του

Το προηγούμενο Σάββατο 26/11/2022 επικοινώνησα με το Δήμαρχο Ρόδου, δηλώνοντας ότι δεν επιθυμώ παράταση της θητείας μου, ούτε οποιαδήποτε άλλη θέση στο Δήμο. Θυμίζω ότι η θητεία μου λήγει τέλος του τρέχοντος έτους.

Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου σε μια συνεδρίαση παρωδία του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την οποία αποχώρησαν οι δυο παρατάξεις των κ. κ. Χατζηδιάκου και Κρητικού είχα σφοδρή πολιτική σύγκρουση με το Δήμαρχο. Αιτία ήταν η άρνησή μου να ψηφίσω ένα σοβαρό θέμα που αφορούσε τη λειτουργία του Μνημείου των Πηγών Καλλιθέας. Το θέμα ήρθε αιφνιδιαστικά μια ώρα πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και η πρόταση μου ήταν να αναβληθεί και ακολούθως να έρθει σε τακτική συνεδρίαση, με πληρέστερη τεκμηρίωση και ενημέρωση του Σώματος.

 

Η άρνησή μου να ψηφίσω (μόνος από τη πλειοψηφία) οδήγησε το Δήμαρχο σε μια σκαιή και απαξιωτική συμπεριφορά στο πρόσωπό μου, παραβιάζοντας κάθε αρχή δεοντολογίας και πολιτικού πολιτισμού. Με κάλεσε να φύγω και εγώ μαζί με την αντιπολίτευση!!!

Κρατώντας τη ψυχραιμία μου, του δήλωσα ότι θα παραμείνω στην αίθουσα όπως είχα δικαίωμα και θα συμμετάσχω στη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Άλλωστε συζητιόταν το θέμα του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου. Για τη Δημοτική Ενότητα Νοτίας Ρόδου είχα καταθέσει προτάσεις για Τεχνικά έργα όλης της περιοχής σε συνεργασία και με τους δέκα Κοινοτάρχες. Από τα έργα που προτάθηκαν δεν έγινε δεκτό κανένα!! Απέφυγα να κάνω δηλώσεις την επομένη αν και η διαφωνία μου με τη Δημοτική Αρχή ήταν εμφανής στους πολίτες της Ρόδου, αφού και άλλες φορές συγκρούστηκα με το Δήμαρχο σε θέματα αρχής.

Ο Δήμαρχος με αυταρχικό τρόπο και μη αντέχοντας μια διαφορετική φωνή μέσα στη παράταξη της Πλειοψηφίας , με διέγραψε γι’  αυτές τις πολιτικές μου διαφωνίες.

 

Δεν με εκπλήσσει η αντίδρασή του !! Ένας Δήμαρχος κλεισμένος γύρω από ένα μικρό κύκλο συμβούλων και εκλεκτών, ηγεμονεύει σε μια Παράταξη που ο μοναδικός τρόπος λειτουργίας της είναι οι Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου καλούμαστε να ψηφίσουμε χωρίς καμιά ενημέρωση όλα τα θέματα που μας προτείνει. ΠΟΤΕ δεν γίνεται συνεδρίαση της παράταξης πλειοψηφίας και ΠΟΤΕ δεν υπάρχει ενημέρωση για τα θέματα που απασχολούν τον Δήμο.

Με ανακούφιση δέχτηκα την απόφαση του κ. Καμπουράκη. Θα  συνεχίσω το δρόμο που χάραξα υπηρετώντας με συνέπεια τους πολίτες της Ρόδου. Αυτοί στο τέλος θα αποφασίσουν  για την πολιτική πορεία όλων μας.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...