Αναζητούν γιατρό και νοσηλευτή για να εργαστούν στο Καστελόριζο -Προσφέρουν οικονομικά κίνητρα

Την παροχή οικονομικών κινήτρων στον γιατρό- επιμελητή Β' Γενικής Ιατρικής- και στον νοσηλευτή που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον να εργαστούν στο Καστελόριζο, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Ειδικότερα, τα οικονομικά κίνητρα ανέρχονται σε 450 ευρώ για τον γιατρό και σε 200 ευρώ για τον νοσηλευτή, μηνιαίως, επιπλέον του μισθού και των άλλων οικονομικών κινήτρων που παρέχονται από το κράτος.

Παράλληλα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά από τον ΕΟΠΥΥ να προχωρήσει στην έγκαιρη αποπληρωμή των παρόχων υγείας και από το υπουργείο Υγείας να στηρίξει, με κάθε τρόπο, τη νοσοκομειακή περίθαλψη, η οποία παρουσιάζει «τρομερές ελλείψεις και αδυναμίες», με αποτέλεσμα τη δημιουργία προβλημάτων στην περίθαλψη των πολιτών.

Επίσης, το ΔΣ του ΠΙΣ ασχολήθηκε με την «καθυστέρηση έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την ταυτόχρονη υπηρεσία στρατεύσιμων γιατρών σε αγροτικά ιατρεία, άγονων, νησιωτικών και δυσπρόσιτων περιοχών, καθώς αναμένεται ο καθορισμός των αναγκών από το υπουργείο Υγείας».

Επιπλέον, το ΔΣ συζήτησε την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σχετικά με τον Κώδικα Δεοντολογίας του ΣΦΕΕ, για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των γιατρών που έχουν λάβει χορηγία ή αμοιβή για συνέδρια και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της Αρχής, σύμφωνα με την οποία θα ανακοινώνονται από τις χορηγούς φαρμακευτικές εταιρείες και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων μόνο τα στοιχεία των γιατρών που αφορούν σε προωθητικά συνέδρια.

Η απόφαση «εξασφαλίζει τη διαύγεια και τη διαφάνεια, παράλληλα προστατεύει τους γιατρούς από την άκρατη δημοσιοποίηση στοιχείων όσων συμμετέχουν σε επιστημονικά συνέδρια, ενώ περιορίζεται στα προωθητικά μόνο συνέδρια», αναφέρει ο ΠΙΣ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Αναζητούν γιατρό και νοσηλευτή για να εργαστούν στο Καστελόριζο -Προσφέρουν οικονομικά κίνητρα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/276144/anazitoyn-giatro-kai-nosileyti-gia-na-ergastoyn-sto-kastelorizo-prosferoyn-oikonomika#ixzz4DVdQUfvi

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Το  σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού προβλήματος...
Ένωση Εργατοϋπαλληλικού και Επιστημονικού Προσωπικού Εργαζομένων στο Δήμο και στις Δημοτικές...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΝΟ.Δ.Ε ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...
Με απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Κρίσεων του Λιμενικού Σώματος που συνεδρίασε στις 21 Οκτωβρίου...