Αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών στη Λέρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Δημάρχου Λέρου κ. Μιχάλη Κόλια, του Προέδρου του ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Λ. κ. Νεκτάριου Μπίλλη και με την πολύτιμη βοήθεια τόσο του Νομικού Συμβούλου του Δήμου μας κ. Θανάση Παραπονιάρη, όσο και του Ορκωτού Λογιστή κ. Γιώργου Παπακυρίλλου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέρου εισέπραξε το ποσό των 205.939,70 € από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάτμου, ως πρώην φορέας διαχείρισης των λιμένων και αλιευτικών καταφυγίων της Λέρου και του Αγαθονησίου.

Η παραπάνω διαδικασία ολοκληρώθηκε μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις με Υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΣ, πετυχαίνοντας την σχετική έκδοση ΦΕΚ, το οποίο καθόρισε την διαδικασία κατανομής των περιουσιακών στοιχείων του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου (κινητών, ακινήτων και αποθεματικών). 

Σημειώνεται ότι κάτι τέτοιο δεν προβλεπόταν από την κείμενη νομοθεσία μετά από διάσπαση διαδημοτικών λιμενικών ταμείων, με αποτέλεσμα η Λέρος να είναι πλέον το παράδειγμα για σχετικές διαδικασίες.

Με την εισροή των 205.939,70 € στα ταμεία του ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Λ, αυξάνεται η ρευστότητα αλλά ταυτόχρονα και η δυνατότητα αναβάθμισης των λιμενικών υποδομών και υπηρεσιών του ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Λ.

Υπενθυμίζουμε ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέρου, εκ συστάσεώς του ξεκίνησε τη λειτουργία του με μηδενικό αποθεματικό και χωρίς καμία επιχορήγηση από οποιονδήποτε φορέα, ενώ ακόμα και οι μέχρι σήμερα δαπάνες του έχουν καλυφθεί με ιδίους πόρους.

 

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΟΥ

Κόλιας Μιχάλης

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...