Αλ. Τσίπρας: "Συνειδητή εγκληματική επιλογή" το Μνημόνιο"

'Το καταστροφικό πρόγραμμα του μνημονίου της λιτότητας πρέπει να σταματήσει και να σταματήσει τώρα", υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στο διεθνές συνέδριο του Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών Levy, του Κολλεγίου Bard της Νέας Υόρκης, που διεξάγεται στην Αθήνα.
Σε μια ομιλία που καταχειροκροτήθηκε από το -εξειδικευμένο- κοινό που παρακολουθούσε το συνέδριο, ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε πως η συνέχιση του μνημονίου συνιστά "συνειδητή εγκληματική επιλογή, με χιλιάδες θύματα των οποίων δεν απειλείται πια η ευμάρεια και η αξιοπρέπεια, αλλά απειλείται η ίδια τους η ζωή".

"Η υποκρισία πρέπει να σταματήσει και να σταματήσει άμεσα, γιατί έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές. Να καταλογίσουμε τις ευθύνες, αλλά κυρίως να αναζητήσουμε τη διέξοδο" πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, τόνισε ότι η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο την επιτάχυνση της αποσύνθεσης του κυβερνητικού συνασπισμού, ενώ σημείωσε πως η Ελλάδα έχει τις κοινωνικές δυνατότητες, αλλά και το πολιτικό εργαλείο, την επερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να σπάσει τον φαύλο κύκλο της ύφεσης.

Τέλος, στο πλαίσιο της ομιλίας ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέπτυξε τους βασικούς άξονες που συνθέτουν το πρόγραμμα του κόμματος για την έξοδο από την κρίση.
- See more at: http://left.gr/news/al-tsipras-syneiditi-egklimatiki-epilogi-mnimonio#sthash.quqKz4Pg.dpuf

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...