Αλαλούμ με την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής Ρόδου

Με πολυσέλιδη εγκύκλιο που αποστέλλει στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας, το υπουργείο Εσωτερικών δίνει αναλυτικές οδηγίες και διευκρινίσεις αναφορικά με σειρά ζητημάτων για την ορκωμοσία των νέων δημοτικών αρχών.
Υπενθυμίζεται ότι αρχές αναλαμβάνουν καθήκοντα από 1η Σεπτεμβρίου και η θητεία θα είναι πλέον πενταετής.
Ερωτηθείς χθες ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς για το ενδεχόμενο επανάληψης των δημοτικών εκλογών, μετά τις ενστάσεις που κατατέθηκαν, δήλωσε πως σε περίπτωση που αποφασιστεί η επανάληψή τους, τότε για κάποιο χρονικό διάστημα μέσα στον Σεπτέμβριο δεν θα υπάρχει δημοτικό συμβούλιο, καθώς θα καταργηθεί η προηγούμενη ανακήρυξη της δημοτικής αρχής. Σε διαφορετική περίπτωση, τότε από την πρώτη Σεπτεμβρίου θα αναλάβει καθήκοντα ο νέος δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος.
Την ίδια ώρα, όμως, η παράταξη του Στράτου Καρίκη Ροδίων Οραμα, δεν επιθυμεί να συμμετέχει στην ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου που έχει ορισθεί από την παράταξη του Φώτη Χατζηδιάκου για την Κυριακή, 24 Αυγούστου.
Ο κ. Καρίκης δεν επιθυμεί να γίνει η ορκωμοσία πριν την 31η Αυγούστου, που είναι η τελευταία ημερομηνία κατά την οποία μπορεί να γίνει η τελετή και αυτό γιατί θα πρέπει να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για την έκδοση της δικαστικής απόφασης επί των ενστάσεων. Επίσης, ο κ. Καρίκης καταγγέλλει μία συνεχιζόμενη προσπάθεια της παράταξης Χατζηδιάκου να “επηρεάσει” τις δικαστικές αρχές και να “ασκήσει πίεση” για την έκδοση ευνοϊκής γι’ αυτήν απόφασης.
Από την πλευρά της παράταξης του κ. Χατζηδιάκου όμως τονίζεται ότι σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών το Διοικητικό Πρωτοδικείο ανεξαρτήτως της άσκησης ή μη των προβλεπόμενων ενστάσεων, θα ανακηρύξει τον επιτυχόντα και τους επιλαχόντες συνδυασμούς και οι νέες δημοτικές αρχές θα εγκατασταθούν με αυτή την απόφαση, αν φυσικά η εκδίκαση τυχόν ενστάσεων δεν έχει περαιωθεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, η παράταξη του κ. Χατζηδιάκου, ανάλογα με την απόφαση φέρεται αποφασισμένη να προσφύγει στον Άρειο Πάγο ζητώντας την αναίρεσή της.
Εν τω μεταξύ, καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της Κω. Σύμφωνα με πληροφορίες με επιστολή του ο τέως δήμαρχος Κώστας Καϊσερλης προς τον νέο δήμαρχο Γιώργο Κυρίτση, δηλώνει ότι δεν θα συμμετέχει στο νέο δημοτικό συμβούλιο ως δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας.
παλμος

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...