Αλήθειες και ψέμματα για τις συντάξεις των αντιστασιακών - Του Γιάννη Αλεξάκη

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΗ, ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΥΔΗ!

Ο κύριος Γιάννης Φραγκιαδάκης στο άρθρο του «Ο Ανδρέας και οι Μπούφοι»της 08/07/2013 στον ιστότοπο «Τόνοι και Πνεύματα»  ,

γράφει μεταξύ άλλων:

….. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ακόμη, την συνταξιοδότηση 95000 αντιστασιακών και 180000 επανακαμψάντων εκ του Παραπετάσματος με τον Μάρκο που ναι μεν τον πήρε (Γιατί άραγε ?) Βουλευτή Επικρατείας αλλά όλο αυτό κόστισε και κοστίζει στην χωρά περίπου 125 δις ΕΥΡΩ δηλ περίπου το μισό δημ. χρέος  ενώ δεν ακούγεται ούτε μια φωνή από οποιονδήποτε πλην ελαχίστων εξαιρέσεων(Μητσοτάκης, Ντόρα).

Επειδή το νούμερο ίσως φαίνεται ολίγων τρελό, πιστέψτε με επαληθεύεται εύκολα μ’ έναν απλό πολλαπλασιασμό.» …..  

Μας προτείνει δηλαδή έναν υπολογισμό για την επαλήθευση του ποσού των 125 δις Ευρώ:

Έκανα έναν τέτοιο υπολογισμό μεγιστοποιώντας όλες τις παραμέτρους.

Θεώρησα  ότι όλοι οι  95.000 αντιστασιακοί και οι 180.000 επαναπατρισμένοι που αναφέρει ο κ. Φραγκιαδάκης, πήραν σύνταξη από την πρώτη στιγμή που ψηφίστηκε ο νόμος, ότι οι επαναπατρισμένοι δεν παίρνουν σύνταξη από τις χώρες προέλευσης που συμψηφίζεται με την σύνταξη που παίρνουν εδώ, ότι όλοι ζουν επι 30 χρόνια μέχρι σήμερα και δεν έχει πεθάνει κανείς (ενώ στην πραγματικότητα ζουν ελάχιστοι) και επίσης ότι η μέση σύνταξη τους είναι 1000 Ευρω, (ενώ είναι κατά πολύ χαμηλότερη).

Με αυτόν τον υπολογισμό βρήκα:

Κατά μέγιστο:

95.000Χ1000Χ30 = 2,85 δις €

180.000Χ1000Χ30 = 5,40 δις €

ΣΥΝΟΛΟ 8,25 δις €

Βρήκα δηλαδή 8,25 δις € ή 8 δισεκατομμύρια και 25 εκατομμύρια € και όχι 125 δις που ισχυρίζεται ο κύριος Φραγκιαδάκης. Με αλλά λόγια βρήκα ότι σε απόλυτα μεγέθη το μέγιστο ποσό που θα μπορούσε να ξοδευτεί ήταν κατά 125 – 8,25 =  116,75 δις μικρότερο. Σε ποσοστά ήταν 8,25/125Χ100 = 6,6% του ποσού που ισχυρίζεται ο κ. Φραγκιαδάκης

Αν φέρουμε τα ποσά σε λογικό μέτρο δηλαδή αν δεχθούμε ότι αφού έζησαν πολύ λιγότεροι από αυτούς που αναφέρονται θα πρέπει να πολλαπλασιάσουμε τον αριθμό τους με 15 χρόνια συνταξιοδότησης κατά μέσο όρο, ενώ η μέση σύνταξη τους δεν ξεπερνούσε τα 500 €,  έχουμε:

95.000Χ500Χ15 = 0,7125 δις €

180.000Χ500Χ15 = 1,35 δις €

ΣΥΝΟΛΟ 2,06 δις €

Το ποσό που δίνει ο κ. Φραγκιαδάκης είναι στην πραγματικότητα: 125 δις – 2 δις = 123 δις δηλαδή σε απόλυτους αριθμούς κατά 123 δις μεγαλύτερο του πραγματικού. Σε ποσοστά το ποσό που πραγματικά ξοδεύτηκε είναι  2/125Χ100 = 1,6%,  δηλαδή το ένα κόμμα έξη τοις εκατό του ποσού που ισχυρίζεται ο κ. Φραγκιαδάκης! Με άλλα λόγια ο κ. Φραγκιαδάκης φούσκωσε το ποσό κατά 125/2Χ100 =  6.250 % , δηλαδή κατά 62,5 φορές. Τόσο θρασύ φούσκωμα! Πάνω από εξήντα δύο φορές πάνω!

Όπως είπαμε, αν λάβει κανείς υπ’ όψη του όλους τους περιορισμούς των παραμέτρων, στην πραγματικότητα το ποσό δεν ξεπερνά τα 2 δις €. Είναι δηλαδή συγκρίσιμο με το ποσό που καταλογίζεται ως «αρπαχτή» στον Ωραίο Μπρούμελ του Πασοκ, τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Πήραν δηλαδή αυτές οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, αυτοί που έδωσαν τα καλύτερα τους χρόνια, την προσωπική τους ελευθερία, την υγεία τους και την ακεραιότητα του σώματος τους (γιατί η ψυχή τους ήταν είναι και θα είναι για πάντα ακέραιη), πολεμώντας τους ναζιστές κατακτητές για να είναι η πατρίδα τους ελεύθερη, ένα ποσό συγκρίσιμο με αυτό που άρπαξε ένας και μόνος εκλεκτός του Ανδρέα, ο Άκης (που δεν είναι και ο μόνος από το Πασοκ που άρπαξε και που αν ο κ. Φραγκιαδάκης έψαχνε προς αυτούς αλλά και προς τους άρπαγες της ΝΔ θα έβρισκε ποσό μεγαλύτερο από τα 125 δις, ποσό που υπερκαλύπτει το συνολικό χρέος, και μια και το ‘φερε η κουβέντα τον συμβουλεύω να ψάξει και για τις σχέσεις των Μητσοτάκηδων με την Siemens και τον Χριστοφοράκο).

Αλλά ας έλθουμε στην προσβλητική για την αντίσταση και τους αντιστασιακούς σύνδεση με τον ελεεινό Ανδρέα Παπανδρέου και τους λόγους που σπρώχνουν κάποιους να την κάνουν.

Όλοι αυτοί, όπως ο κ. Φραγκιαδάκης, συνδέοντας την Αντίσταση, την Αριστερά και το ΚΚΕ με όλη αυτήν την σήψη και την απαξίωση επιδιώκουν να απαξιώσουν ότι έχει καθαρό μέτωπο σ’ αυτόν τον τόπο που κυριαρχούν οι αειθαλείς προδότες, δοσίλογοι,  γερμανοτσολιάδες και μαυραγορίτες που πουλούν στην «μαύρη» αγορά ότι έχει και δεν έχει αυτος ο τόπος, ένας τόπος στον οποίο, με την συστηματική πλύση εγκεφάλου που επιβάλλεται, πλειοψηφούν (μέχρι τώρα) οι δουλοπρεπείς και ηλίθιοι λούμπεν χαχόλοι και τα φοβισμένα ανθρωπάκια - πρόβατα που αφήνονται να οδηγηθούν τυφλά στο βάραθρο για να μην τάχα χάσουν αυτό που δεν έχουν.

Έτσι βλέπουμε και ακούμε πολλά παράδοξα όπως το ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο Πασόκ» που λένε οι ίδιοι οι πασόκοι, ή ότι: «το ΚΚΕ ζει στον παρωχημένο του κόσμο» ή ότι: «Το Πασοκ και η ΝΔ πράγματι διόριζαν, αλλά διόριζαν αριστερούς» ή ότι: «Την Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια την κυβερνά η Αριστερά», ή ότι «ο Ανδρέας, με το να δώσει σύνταξη στην Αντίσταση, βούλιαξε την χώρα χρεώνοντας την με 125 δις». Τέτοια θρασύτητα ψεύδη τα έχουν σε καθημερινή χρήση για να μολύνουν και να μειώσουν την Αριστερά με την βρωμιά που οι ίδιοι αποπνέουν και ξέρουν ότι αποπνέουν. Όμως με όση απόγνωση και να προσπαθούν δεν θα μπορέσουν ποτέ, ούτε να  βγάλουν την βρωμιά από πάνω τους, αλλά ούτε και να αγγίξουν και να μολύνουν τις παρακαταθήκες και τις περγαμηνές που έχουν η Αριστερά και το ΚΚΕ και για τις οποίες παρακαταθήκες και περγαμηνές η Αριστερά και το ΚΚΕ, θα μπορούν να περηφανεύονται για πάντα και που κανείς ποτέ δεν θα μπορέσει να τους τις αφαιρέσει.

Η Δεξιά  και το αστικό κατεστημένο μαζί με τους δήθεν σοσιαλιστές τύπου Πασοκ, κάποτε, όταν η σήψη γίνει τόσο αποπνικτική που θα καταστεί θανάσιμα δηλητηριώδης, θα πληρώσουν! Όχι με ανταπόδοση του άγους των βασανιστηρίων, των δολοφονιών και των εκτελέσεων του εμφυλίου αλλά με ιστορική ταπείνωση και εξευτελισμό.

Γιάννης Αλεξάκης

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...