Αλέξης Τσίπρας: Φύγετε! Αποτύχατε σε όλα!

Αλ. Τσίπρας: Καλούμε τη Βουλή να αποσύρει τη στήριξη της στην κυβέρνηση
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τη Βουλή να εναρμονιστεί με την κοινωνία, ψηφίζοντας την πρόταση μομφής, υπογραμμίζοντας ότι «η δυσπιστία είναι της ελληνικής κοινωνίας», που αντιμετωπίζεται σαν σκουπίδι.

Αλέξης Τσίπρας: «Η Βουλή να εναρμονιστεί με την κοινωνία. Για τον λόγο της πρότασης μομφής. Για ποιον να σας πρωτομιλήσουμε. Δεν βρίσκουμε λόγια να περιγράψουμε το κοινωνικό ολοκαύτωμα από τα καταστροφικά μέτρα του μνημονίου. Δεν υπάρχουν ούτε σε παγκόσμια κλίμακα πολλά παραδείγματα. Αποτύχατε σε όλα, γιαυτό η πρόταση μομφής. Όταν παίρνατε εντολή διαπραγμάτευσης. Σας είπαμε αξιοποιήστε τη δύναμη τη δική σας και αυτή που έδωσε στο ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μόνο δεν διαπραγματευτήκατε, αλλά διαρκώς με υποτακτική συμπεριφορά αποτύχατε να κάνετε μια εναλλακτική πρόταση, να αντιμετωπίσετε την ανθρωπιστική κρίση. Δεν φτάνει αυτή η παταγώδης αποτυχία, θέλετε να την μετατρέψετε σε νέα σκληρή τιμωρία του λαού. Τελειώνουν, όμως, τα ψέματα.Η δυσπιστία είναι της ελληνικής κυβέρνησης. Του λαού που αντιμετωπίζεται σαν σκουπίδια. Η κοινωνία δεν σας νομιμοποιεί να την διαλύτεται πιά και δεν έχετε κανένα σχέδιο εξόδου και δεν μπορείτε πια κύριε πρωθυπουργέ. Και το συνειδητοποιείτε και γίνεστε όλο και πιο επικίνδυνος. Εξευτελίσατε τη χώρα με το "μαύρο" στην ΕΡΤ. Ούτε δικτατορικά καθεστώτα δεν παίρνουν τέτοιες αποφάσεις με τέτοια ευκολία. Γιατί το κάνατε αυτό; Για το χατήρι των ιδιωτικών καναλιών και της διαπλοκής και να κλείσετε κάθε πηγή σχετικά ελεύθερης ενημέρωσης. κυβερνάτε με την βοήθεια των ΜΑΤ και Πράξεις Νομοθετικου Περιεχομένου, που όπως αυτή της ΕΡΤ δεν φέρνετε καν στη Βουλή, και με επιστρατεύσεις. Καταπατάτε το Σύνταγμα για να υλοποιήσετε την βάρβαρη πολιτική του μνημονίου και χρειάζεται τέτοια μέσα για τόσο βάρβαρα μέτρα. Και η δημοκρατία είναι πρόβλημα στα σχέδιά σας. Είναι μαχαιριά να μιλήσουμε γιαυτα; Ή είναι γκιλοτίνα να συμβαίνουν αυτά; Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός φοβούνται την αλήθεια και τη δημοκρατία. Μιλάτε για success story ,που δεν δέχεται κανείς. Στο ευρωκοινοβούλιο έχει συσταθεί εξεταστική επιτροπή για την τρόικα και τα μνημόνια. Είναι κι αυτοί ανεύθυνοι; Θα καταθέσετε κι εσείς, ως πρωθυπουργός, στην επιτροπή ή φοβάστε ότι θα θυμώσει ο κ. Τόμσεν; Δεν μπορείτε, όμως, να πατάτε σε δύο βάρκες. Ή θα υποστηρίξετε το success story ή θα αποδεχθείτε την αποτυχία. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει. Μόνο η γελοιοποίηση.

Κυβέρνηση και τρόικα κάνουν ότι διαπραγματεύονται, ενώ ετοιμάζονται να μπήξουν το μαχαίρι ξανά στην Βουλή. Οι διαβεβαιώσεις σας ότι δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα είναι ψεύτικες και σας καλώ να τα ξαναπείτε εδώ, για να τα θυμόμαστε. Και την πρώτη κατοικία θα πάρετε, και νοσοκομεία θα κλείσετε και σχολεία θα κλείσετε. Σας προκαλώ να πείτε την αλήθεια. Πείτε μας για τη διαπραγμάτευση που κάνετε. Ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές σας; Τελειώνουν τα ψέμματα. Λέγατε ότι το μνημόνιο ήταν λάθος και μετά προσχωρήσατε στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, τον κουβαλάτε και στις πλάτες σας, το κάνατε κι αυτό για να γίνετε πρωθυπουργός. Τώρα που γίνατε, μετά από 15 μήνες, αναρωτιέμαι πως αισθάνεστε; Κοιμάστε ήσυχος τα βράδια; Κοιτάξτε με κύριε Σαμαρά, δεν είναι κακό».

Αντ.Σαμαράς: «Το έχετε ρίξει στο ψυχογράφημα. Κοιτάω από την άλλη για να μην γελάω».

Αλ.Τσίπρας: «Δεν είστε για γέλια, αλλά για κλάματα, γιατί ο λαός υποφέρει».

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...