Αλέξης Τσίπρας από Ρόδο: Θα πάμε μπροστά η πίσω στα μνημόνια και το ΔΝΤ;

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη Δωδεκάνησο, ήταν σήμερα η Ρόδος όπου βρέθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί στην πλατεία Κύπρου. Τον υποδέχτηκαν θερμά πολίτες, φίλοι και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους τοπικούς βουλευτές. Ο κ. Τσίπρας περπάτησε σε κεντρικούς δρόμους της Ρόδου και κατέληξε σε παραλιακή καφετέρια όπου συνομίλησε με εκπροσώπους εργαζομένων και επαγγελματιών στον τουρισμό.

Οι τελευταίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την υπογραφή τριών συλλογικών συμβάσεων στους βασικούς κλάδους του τουρισμού καθώς και για τους ελέγχους που διενεργεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, κάτι που έχει μειώσει σημαντικά, όπως είπαν, την εργοδοτική αυθαιρεσία και παραβατικότητα.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι έχουν εξαγγελθεί επιπλέον 150 προσλήψεις στο ΣΕΠΕ για την αύξηση των ελέγχων. Σημείωσε δε, πως και ενόψει των εκλογών, συγκρούονται δύο αντιλήψεις: Η μία που θέλει την οικονομική ανάπτυξη να συμβαδίζει με την ασφάλεια στους χώρους εργασίας, και η άλλη που επιτρέπει την παραβατικότητα της κακώς εννοούμενης επιχειρηματικότητας με την έλλειψη ελέγχων. Αυτή η κακή αντίληψη (της επιχειρηματικότητας) βασίζεται στις offshore, την αποφυγή φορολογικών και εργασιακών ελέγχων, πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος προς όλους τους συγκεντρωμένους ο κ. Τσίπρας έθεσε ξεκάθαρα το δίλημμα των προσεχών βουλευτικών εκλογών που δεν είναι άλλο από το αν η χώρα θα πάει μπροστά η πίσω, στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό και την εποπτεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. « Η κάλπη το πρωί της 7ης Ιουλίου θα είναι άδεια και θα τη γεμίσουμε εμείς» κατέληξε.

Επόμενος σταθμός του πρωθυπουργού είναι η Χάλκη και στη συνέχεια η Τήλος όπου και θα διανυχτερεύσει.

 

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Την παραίτησή του από τη θέση του πρώτου γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Νοτίας Δωδεκανήσου του...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -Ρόδος, 12 Ιουλίου 2019 -Νέα παρασημοφόρηση της κα Αλίκης Μοσχή- Gauguet με...
Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στη Δωδεκάνησο και...
Περί της 12:50 την προηγούμενη Τρίτη, ένα αεροσκάφος τύπου Ε-3 Sentry AWACS του ΝΑΤΟ έκανε δύο...