Ακυβερνησία ΙΦ σκάφους στην Κω

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Κω και Νισύρου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ “BEAUTIFUL HELEN” Ν.Π. 12434, στη θαλάσσια περιοχή 4 ν.μ. ανατολικά ν. Νισύρου, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων ένας 43χρονος τραυματίας.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ρ/Κ “ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ” Ν. Βόλου 562 και το Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ” Ν.Π.12734, προς παροχή συνδρομής. Ο 43χρονος μετεπιβιβάστηκε στο περιπολικό σκάφος και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον λιμένα Καρδάμαινας ν. Κω, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, ενώ το “BEAUTIFUL HELEN” ρυμουλκήθηκε από το “ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ” και κατέπλευσε με ασφάλεια στον Λιμένα Καρδάμαινας Κω, όπου αποβιβάστηκαν και οι υπόλοιποι επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Από τη Λιμενική Αρχή Κω που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και της προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο οργανισμό, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Φώτης Χατζηδιάκος: Κάποιοι έκτισαν καριέρες πατώντας πάνω σε μια τραγωδία – Το μυαλό μας παραμένει...
Ομόφωνα το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Κω αποφάσισε οτι είναι αθώοι για όλες τις κατηγορίες που...
Ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε σήμερα ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης,...
Ανακοινώσεις Τύπου Γιώργος Αμυράς: «Δε θα επιτραπεί το κυνήγι ελαφιών στη Ρόδο»   3...