Αθρόα η συμμετοχή των Δωδεκανησίων στην Αύξηση Κεφαλαίου της Τράπεζας Δωδεκανήσου - Παράταση εως 22 Νοεμβρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθρόα η συμμετοχή των Δωδεκανησίων στην Αύξηση Κεφαλαίου
της Τράπεζας Δωδεκανήσου,
Ικανοποιητική κάλυψη  του στόχου μέχρι σήμερα και εγγραφή
άνω των 1500 νέωνμελών
---------------
Παράταση δόθηκε από την Τράπεζα Ελλάδοςγια  την ανακεφαλαιοποίηση όλων των Συνεταιριστικώ νΤραπεζών,έως 22 Νοέμβριου

Αθρόαήταν η προσέλευση των Δωδεκανησίων,φορέων, επιχειρηματιών και ιδιωτών ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα στην Αύξηση Κεφαλαίου της Τράπεζας Δωδεκανήσου.Εγγράφηκαν πάνω 1500 νέα μέλη, συμμετείχαν ενεργάόλοι οι θεσμικοί φορείς και επιτεύχθηκε ο στόχος σε ποσοστό άνω των τριών τετάρτων του.

Η μεγάλη αυτή στήριξη, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, αποτελεί αναγνώριση του ρόλου της Τράπεζας Δωδεκανήσου στην τοπική οικονομία των νησιών μας και αποδεικνύει  για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη των Δωδεκανησίων προς αυτήν, τις προοπτικές και την δυναμική της.

Επισημαίνεται ότι το ποσό που έχει ήδη συγκεντρωθεί μέχρι 31/10 καλύπτει τις ανάγκες της Τράπεζας για την αποκατάσταση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της, στα οριζόμενα από την Τράπεζα Ελλάδος επίπεδα, με βάση τα τελευταία μεγέθη της δραστηριότητας της.

Παράλληλα η Τράπεζα Ελλάδος μετά από παρέμβαση της ΕΣΤΕ,έδωσε παράταση για την ανακεφαλαιοποίηση όλων των Συνεταιριστικών Τραπεζών και προθεσμία ολοκλήρωσης των Αυξήσεων Κεφαλαίου μέχρι 22 Νοεμβρίου 2013.

Η παράταση αυτή, σε συνδυασμό με την μεγάλη ζήτηση που ακόμα υπάρχει στο Δωδεκανησιακό κοινό για συμμετοχή στην Αύξηση Κεφαλαίου, δίνει την δυνατότητα στην Τράπεζα για ακομα μεγαλύτερη συλλογή κεφαλαίων ώστε να ενδυναμώσει περαιτέρω την θέση της.

Σήμερα πλέον που ο ρόλος και η σπουδαιότητα των Συνεταιριστικών Τραπεζών αρχίζουν να αναγνωρίζονται ευρύτερα, η περαιτέρω ενίσχυση και ενδυνάμωση της δικής μας Τράπεζας θα της παρέχει τα κατάλληλα εφόδια ώστε να διαδραματίσει ένα ουσιαστικό ρόλο στο νέο Τραπεζικό τοπίο που διαμορφώνεται και στον χώρο των Συνεταιριστικών Τραπεζών, για το συμφέρον της τοπική μας οικονομίας.

Καλούνται όσοι Δωδεκανήσιοι δεν έχουν ακόμη συμμετάσχει στην Αύξησητου Συνεταιριστικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Δωδεκανήσου, να εκμεταλλευτούν την παράταση αυτή και να προσέλθουν μέχρι 22 Νοεμβρίου2013 στα καταστήματα της Τράπεζας για να συμμετάσχουν, ο καθέναςανάλογα με τις δυνατότητες του, στην κοινή αυτή πανδωδεκανησιακή προσπάθεια. Επισημαίνεται ότι οι όροι και οι διαδικασίες της Αύξησης παραμένουν ως έχουν, ενώ το ενημερωτικόυλικό είναι διαθέσιμο στα καταστήματα και στην ιστοσελίδα τηςΤράπεζαςwww.bankdodecanese.gr


Από το Δ.Σ.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Φώτης Χατζηδιάκος: Κάποιοι έκτισαν καριέρες πατώντας πάνω σε μια τραγωδία – Το μυαλό μας παραμένει...
Ομόφωνα το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Κω αποφάσισε οτι είναι αθώοι για όλες τις κατηγορίες που...
Ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε σήμερα ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης,...
Ανακοινώσεις Τύπου Γιώργος Αμυράς: «Δε θα επιτραπεί το κυνήγι ελαφιών στη Ρόδο»   3...