Αδιαφορία ή ανικανότητα;;; του Θανάση Μπαράκα

Αδιαφορία ή ανικανότητα;;; Σε λιγότερο από ένα μήνα κλείνουμε 7 χρόνια αισίως όπου στην μεγάλη νεροποντή χάθηκαν δυο ζωές στην γέφυρα της Κρεμαστής. Ένα γεγονός που έγινε αφορμή συζήτησης στην προεκλογική περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπου όλοι επισημαίνανε την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας γέφυρας ώστε να κλείσει μια και καλή η ιρλανδική διάβαση.

Οι κάτοικοι της περιοχής στα μέσα του 2014 έλπιζαν ότι θα λυθεί το πρόβλημα μιας και η περιφερειακή αρχή είχε δημοπρατήσει την κατασκευή της νέας γέφυρας, όπου είχαμε και την εγκατάσταση του ανάδοχου του έργου.

Η νέα περιφερειακή αρχή διέκοψε την εργολαβία λόγω κάποιων τεχνικών ζητημάτων και ξεκίνησε ένας νέος κύκλος αναθέσεων της μελέτης για την κατασκευή της νέας γέφυρας.

Από τον Νοέμβριο του 2019 αποφασίστηκε το κλείσιμο της ιρλανδικής διάβασης για την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων, και η κίνηση αυτών γίνεται από τον παράλληλο δρόμο του ποταμού ο οποίος και αυτός είχε υποστεί πολλές ζημιές από τις νεροποντές.

Πέρα από την ταλαιπωρία των οδηγών και την κακή εικόνα που δίνουμε στους επισκέπτες μιας και η γέφυρα της Κρεμαστής αποτελούσε την είσοδο της πόλης, παρατηρείτε και μεγάλη συρρίκνωση των εσόδων των καταστήματα που βρίσκονται στον κεντρικό δρόμο της Κρεμαστής, ένα σημείο ζωντανό που αυτή την στιγμή φυτοζωεί.

Πρόσφατα κάτοικος της περιοχής έκλεισε συμβολικά την γέφυρα της Κρεμαστής εκφράζοντας έτσι την αγανάκτηση του με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί σε τακτική δικάσιμο.Μια κίνηση που δεν συγκίνησε κανένα αρμόδιο και ζητάμε επιτέλους από την περιφερειακή αρχή να μας ενημερώσει σε ποια φάση βρισκόμαστε και ακριβή χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου.

Τελικά οι Ρόδιοι πληρώνουμε την αδιαφορία ή την ανικανότητα κάποιων σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα που στοίχισε την ζωή σε δυο συνανθρώπους μας;;;

Αθανάσιος Μπαράκας

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...