Αίτημα ονοματoδοσίας αεροσκάφους της sky express με το όνομα «Η. Ν. Κάσος»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Θέμα :  "Αίτημα ονοματoδοσίας αεροσκάφους της  sky express" .

 

    Στο πλαίσιο της προετοιμασίας μιας σειράς επετειακών εκδηλώσεων για το Ολοκαύτωμα της Η.Ν. Κάσου ο Δήμαρχος  του νησιού Μιχάλης Ερωτόκριτος  απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Διοικητικού συμβουλίου της αεροπορικής εταιρείας sky express  Θεόδωρο Κροκίδα  απέστειλε την παρακάτω επιστολή :

 

   « Ενόψει  του προγραμματισμού  των επετειακών εκδηλώσεων του Ολοκαυτώματος της Η.Ν. Κάσου  ( 200 χρόνια  από το Ολοκαύτωμα 1824-2024) με  την ολοκληρωτική καταστροφή και την σφαγή 2000 Κασιωτών από τον  Τουρκο-αιγυπτιακό στόλο,με την παρούσα  επιστολή επιθυμούμε να υποβάλουμε αίτημα για την ονοματοδοσία ενός νέου αεροσκάφους της εταιρίας σας με το όνομα «Η. Ν. Κάσος».

 

  Το εν λόγω αίτημα συγκαταλέγεται σε μια σειρά  ενεργειών της Δημοτικής αρχής  που σκοπό έχουν να αποδώσουν  το φόρο τιμής  που αναλογεί στο  μέγεθος της θυσίας των Κασίων αγωνιστών υπέρ της πατρίδος στον αγώνα   για την απελευθέρωση της.

 

   Κινούμενοι  λοιπόν προς αυτή την κατεύθυνση παρακαλούμε όπως σταθείτε αρωγοί  στην  προσπάθεια μας αυτή για την διάδοση της ιστορίας του νησιού μας αλλά και  στην αναγνώριση της προσφοράς των Κασιωτών στην Ελλάδα. Με την αποδοχή του αιτήματος  μας  η δράση  της ονοματοδοσίας θα συμπεριληφθεί  στις επετειακές εκδηλώσεις  τους Ολοκαυτώματος της Η.Ν. Κάσου οι οποίες θα κορυφωθούν  την 7η Ιουνίου 2024» .

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μια προσωπική περιπέτεια, στη φάση της αρχικής ιατρικής αντιμετώπισης και της σχολαστικής...
16 Μαΐου 2023   ΘΕΜΑ:  «Συγκέντρωση-Σταθμός. Μέγα πλήθος και μέγα πάθος στην...
Το Verena.gr στα Google News!   Το Verena.gr πρωτοπορεί ακόμα μια φορά στην ψηφιακή...
Δημ. Γάκης: Πως πάλεψα το πολλαπλό μυέλωμα – Κατάθεση ψυχής στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου - Ο πρώην...