Ίδρυση Θυγατρικής της ΔΕΗ στην Τουρκία! Ρεύμα στα νησιά από 'Απέναντι"; Να δώσει άμεσα απάντηση η ΔΕΗ...

Το δ.σ της ΔΕΗ σε πρόσφατη συνεδρίαση του, στις 17 Ιουνίου 2013 αποφάσισε την ίδρυση θυγατρικής εμπορικής εταιρίας με έδρα της Κωνσταντινούπολη. Το VERENA φέρνει στην δημοσιότητα την ημερήσια διάταξη με την έγκριση της ίδρυσης της θυγατρικής εταιρίας της ΔΕΗ στην Κωνσταντινούπολη και φυσικά τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά....

Το μέγα ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος θα είναι ο ρόλος αυτής της εταιρίας, μήπως να αγοράζει ρευμα απο την Τουρκία και να τροφοδοτεί τα νησιά του Αιγαίου;

Είναι ένα εφιαλτικό σενάριο που άρχισε να κυκλοφορεί απο την εποχή που ήταν υπουργός Οικονομικών ο Γιώργος Παπακαννσταντίνου.

Οπως έγραφε τότε ένα ποστ στο proto thema ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε θέσει το ζήτημα της ηλεκτρικής διασύνδεσης των νησιών του Αιγαίου με την Τουρκία σε ένα φόρουμ ενέργειας στην Κωνσταντινούπολη.

Οι απόψεις του τότε υπουργού είχαν χαρακτηριστεί ως εξωφρενικές, κάτι που ισχύει στο ακέραιο και σήμερα.

Το proto thema έγραφε:"Έχουμε μιλήσει και στο παρελθόν με τις τουρκικές αρχές για τη διασύνδεση ελληνικών νησιών με την Τουρκία για ηλεκτρική ενέργεια και ακόμη το εξετάζουμε", δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην Κωνσταντινούπολη όπου βρέθηκε για να λάβει μέρος σε φόρουμ για την ενέργεια. "Πάντα θέλαμε να διασυνδέσουμε τα νησιά με την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά υπάρχει μια πιθανότητα να τα διασυνδέσουμε με τουρκικά δίκτυα", τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet. Οι δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας προβάλλονται ως το κύριο πρωτοσέλιδο θέμα του "Ελεύθερου Τύπου".

Οι δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτηρίζονται εξωφρενικές και επισημαίνεται ότι με έμμεσο τρόπο ανοίγει ο δρόμος για να ηλεκτροδοτούνται νησιά του Αιγαίου που βρίσκονται κοντά στις μικρασιατικές ακτές από τουρκικές εταιρείες ενέργειας, ως αποτελέσμα και της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας".

Η ΔΕΗ οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις...Το ζήτημα σύντομα θα έρθει στη Βουλή γιατί είναι εξόχως σοβαρό για την ανεξαρτησία του Αιγαίου και των νησιών.

Η ημερήσια διάταξη με την ίδρυση της θυγατρικής της ΔΕΗ στην Τουρκία είναι η παρακάτω

Δ.Σ. 16/17.6.2013ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΗΣ 16ης/17.6.2013 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέμα : Σύμβαση αριθ. ΔΜΚΘ 11 52 131, για την εκτέλεση του Έργου: «ΑΗΣ Μεγαλόπολης – Μονάδα ΙΙΙ – Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος Αποθείωσης καυσαερίων». 
Διεύρυνση αντικειμένου και παράταση εργασιών της Επιτροπής Φιλικού Διακανονισμού. 

Περίληψη: Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε τη διεύρυνση του αντικειμένου της σύμβασης αριθ. ΔΜΚΘ 11 52 131, για την εκτέλεση του Έργου: «ΑΗΣ Μεγαλόπολης – Μονάδα ΙΙΙ – Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος Αποθείωσης καυσαερίων» και την παράταση του χρονικού διαστήματος των εργασιών της Επιτροπής Φιλικού Διακανονισμού, προκειμένου αυτή, να υποβάλει στο Διοικητικό Συμβούλιο το σχετικό Πρακτικό. 


Θέμα : Σύμβαση αριθ. ΔΕΘ – 1501281 για τη μίσθωση φορητών Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών (Η/Ζ) καθαρής ισχύος 30 MW, με καύσιμο Diesel, για την κάλυψη φορτίων θερινής αιχμής της Κρήτης. 
Τροποποίηση της πιο πάνω σύμβασης για κάλυψη αναγκών Λέσβου, Ρόδου, Μυκόνου και Αλοννήσου. 

Περίληψη: Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε τη μετεγκατάσταση του συνόλου των μισθωμένων Η/Ζ με τη σύμβαση αριθ. ΔΕΘ – 1501281/5.6.2012, βάσει των επικαιροποιημένων εκτιμήσεων του ΔΕΔΔΗΕ για την αναμενόμενη εξέλιξη των αιχμών ισχύος και εφεδρείας κατά τη θερινή περίοδο του 2013 των Δικτύων των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών. 

Συγκεκριμένα: 

- Επικύρωσε τη μετεγκατάσταση στον ΑΣΠ Λέσβου Η/Ζ ισχύος 10 MW από το καλοκαίρι του 2012 για κάλυψη επειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών, καθώς και την τρίμηνη μίσθωσή τους κατά τη χειμερινή περίοδο 2012 – 2013, επίσης για κάλυψη επειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών. 

- Ενέκρινε τη μετεγκατάσταση Η/Ζ ισχύος 11 MW στη Ρόδο και 4 MW στη Μύκονο. 

- Ανταποκρινόμενο σε σχετικό αίτημα του ΔΕΔΔΗΕ, ενέκρινε τη διάθεση Η/Ζ ισχύος 5 MW προς εγκατάσταση στην Αλόννησο, προκειμένου να διασφαλιστεί η αναγκαία εφεδρεία στην ηλεκτροδότηση των Βορείων Σποράδων κατά τις ώρες της θερινής αιχμής και η επάρκεια ισχύος σε περίπτωση τυχόν απώλειας ενός υποβρυχίου διασυνδετικού καλωδίου ΜΤ μεταξύ Πηλίου – Σκιάθου. 


Θέμα : Ίδρυση 100% θυγατρικής εμπορικής εταιρείας της ΔΕΗ Α.Ε. στην Τουρκία. 

Περίληψη: Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε την επέκταση των εμπορικών δραστηριοτήτων της ΔΕΗ Α.Ε. στην Τουρκία παρέχοντας έγκριση για την έναρξη διαδικασίας ίδρυσης θυγατρικής εταιρείας με έδρα την Κωνσταντινούπολη. 


Θέμα : Εκπροσώπηση της ΔΕΗ Α.Ε. στην Τακτική Γενική Συνέλευση της θυγατρικής εταιρείας ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε.. 

Περίληψη: Το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε την κα Ουρ. Αικατερινάρη, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε., όπως εκπροσωπήσει τη ΔΕΗ Α.Ε. κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση του Μετόχου της θυγατρικής εταιρείας ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε., στις 25.6.2013 και ψηφίσει για τα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης: 

ΘΕΜΑ ΠΡΩΤΟ: Υποβολή και έγκριση των Οικονομικών Καταστάσεων της εταιρικής χρήσης 2012 μετά των επ’ αυτών εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών. 

ΘΕΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: Απαλλαγή των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της εταιρικής χρήσης από 1.1.2012 έως και 31.12.2012. 

ΘΕΜΑ ΤΡΙΤΟ: Εκλογή ελεγκτών για τη χρήση από 1.1.2013 έως 31.12.2013. 

ΘΕΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ: Έγκριση συμβάσεων, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 23α του Κ.Ν. 2190/1920, ως ισχύει. 

ΘΕΜΑ ΠΕΜΠΤΟ: Έγκριση και προέγκριση αμοιβών Διοικητικού Συμβουλίου. 

ΘΕΜΑ ΕΚΤΟ: Κεφαλαιοποίηση Αποθεματικού 135.641,38 Ευρώ που προήλθε από την αναπροσαρμογή παγίων βάσει του Ν. 2065/92. 

ΘΕΜΑ ΕΒΔΟΜΟ: Έγκριση της αντικατάστασης παραιτηθέντων Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. 

ΘΕΜΑ ΟΓΔΟΟ: Λοιπά θέματα και ανακοινώσεις. 


Θέμα : Εκπροσώπηση της ΔΕΗ Α.Ε. στην Τακτική Γενική Συνέλευση της θυγατρικής εταιρείας ΑΔΜΗΕ Α.Ε..

Περίληψη: Το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Υπεύθυνο Εταιρικών Σχέσεων με τις Θυγατρικές Εταιρείες Δικτύων, κ. Μιχ. Μπρούστη, όπως εκπροσωπήσει τη ΔΕΗ Α.Ε. κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση του Μετόχου της θυγατρικής εταιρείας ΑΔΜΗΕ Α.Ε., στις 26.6.2013 και ψηφίσει για τα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης: 

ΘΕΜΑ ΠΡΩΤΟ: Υποβολή και έγκριση του Ισολογισμού και των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων της εταιρικής χρήσης από 1.1.2012 έως 31.12.2012, με τις σχετικές Εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών. Έγκριση διάθεσης κερδών. 

ΘΕΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: Απαλλαγή των Μελών του Εποπτικού Συμβουλίου, του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της εταιρικής χρήσης από 1.1.2012 έως 31.12.2012. 

ΘΕΜΑ ΤΡΙΤΟ: Εκλογή Ελεγκτών (τακτικών και αναπληρωματικών) για την εταιρική χρήση από 1.1.2013 έως 31.12.2013. 

ΘΕΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ: Λοιπά θέματα και ανακοινώσεις.

ΠΗΓΗ: vERENA

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...