Έφυγε η Λιάνα Μαυρή – Κορκόνειλα, η πρόεδρος της «Δωδεκανησιακής Μέλισσας» - Ψήφισμα απο φορείς της Δωδεκανήσου

Έφυγε η Λιάνα Μαυρή – Κορκόνειλα, η πρόεδρος της «Δωδεκανησιακής Μέλισσας» Η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Παροικιακών Συλλόγων Ρόδου, ο Σύλλογος Κασιωτών Ρόδου και η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Δωδεκανήσου με κοινό ψήφισμα εκφράζουν τη θλίψη των μελών των Δ.Σ. και των Δωδεκανησιακών παροικιών της Ρόδου

Τα Δ.Σ. της Ομοσπονδίας των Δωδεκανησιακών Παροικιακών Συλλόγων Ρόδου, της Αδελφότητας Κασιωτών Ρόδου «Ο ΧΑΔΙΩΤΗΣ» και της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών Δωδεκανήσου εκφράζουν τη θλίψη των μελών των Δωδεκανησιακών Παροικιών της Ρόδου για την μεγάλη απώλεια της Λιάνας Μαυρή – Κορκόνδειλα, προέδρου της «Δωδεκανησιακής Μέλισσας».

Η μεγάλη προσφορά της θα μείνει χαραγμένη στη σκέψη και τις καρδιές όλων των Δωδεκανησίων που ευεργετήθηκαν.

Το παράδειγμα της ζωής της θα εμπνέει όλους όσους βάζουν πάνω από τον εαυτό τους συνανθρώπους τους και ιδιαίτερα τους νέους που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον.

Τα Δ.Σ. των συλλόγων

Η Λιάνα Μαυρή-Κορκόνδειλα ήταν κόρη των Κασίων Νικολάου Μιχ. Μαυρή και της Ελέγκως Πέρρου, γεννήθηκε στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου το 1951.

Φοίτησε στα σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Πορτ Σάιντ. Μετά την αποφοίτησή της, εγκατέλειψε την Αίγυπτο με τους γονείς της και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα (1967), όπου και φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά το πέρας των σπουδών της, ακολούθησε την δικηγορία, υπηρετώντας το επάγγελμα επί σαράντα συναπτά χρόνια.

Στο διάστημα αυτό νυμφεύθηκε τον συμπατριώτη της από το Πορτ Σάιντ, Ανδριανό Κορκόνδειλα, ιατρό-καρδιολόγο (1931-2013) και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Μιχάλη (ψυχίατρο) και την Ελένη (επιχειρηματία), και μία εγγονή την Ιόλη.

Με τα κοινά των δωδεκανησιακών συλλόγων άρχισε να ασχολείται το 1993. Εκλέχτηκε μέλος του Δ.Σ. στο Σύλλογο των Εν Ελλάδι Κασίων, στον οποίο εργάστηκε εθελοντικά για δύο θητείες. Από το 2000 ασχολείται με τον γυναικείο σύλλογο «Δωδεκανησιακή Μέλισσα», στον οποίο εκλέχτηκε μέλος του Δ.Σ. εκπροσωπώντας την ιδιαίτερη πατρίδα της, την Κάσο. Από το 2013 είναι πρόεδρος της «Δωδεκανησιακής Μέλισσας» και εκπροσωπεί το εν λόγω σωματείο στην Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Α-Π.

Με λύπη, τα παιδιά της, μας ανακοίνωσαν ότι η εξόδιος ακολουθία για την αγαπημένη τους μητέρα, Ισαβέλλα (Λιάνα) Κορκόνδειλα θα γίνει την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018 ώρα 11:30, στο κοιμητήριο της Νέας Ερυθραίας.

Παράκληση της οικογένειας, αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές στο Σωματείο Δωδεκανησιακή Μέλισσα. (Alpha bank GR 780 140 1110 1110 02101065421).

Φωτογραφικό υλικό

Αποτελέσματα Εκλογών 2019

Εκλογές 2019

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Mε χιλιάδες συμμετοχές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου,  ξεκίνησε το πιο...
Πρώτος σταθμός της περιοδείας του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη Δωδεκάνησο...
Ανακοινώθηκαν οι σταυροί που έλαβαν οι υποψήφιοι όλων των παρατάξεων στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου...
Σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάστηκε το Πρωτοδικείο Ρόδου  οι σταυροί προτίμησης που έλαβαν...