Έφυγε από τη ζωή ο Φίλιππος Συρίγος

Την τελευταία του πνοή άφησε αργά το βράδυ της Κυριακής ο Φίλιππος Συρίγος, ένας από τους πλέον έμπειρους δημοσιογράφους του αθλητικού χώρου.

Το όνομα του είχε ταυτιστεί με το μπάσκετ και η καριέρα του στη δημοσιογραφία ξεκίνησε τη χρονιά που αυτό γνώρισε την πρώτη του μεγάλη ευρωπαϊκή διάκριση, το 1968. Τη δεκαετία του ‘80 εργάστηκε στην ΕΡΤ, αρχικά με τις περιγραφές του στις σαββατιάτικες τηλεοπτικές μεταδόσεις αγώνων. Το 1987 είχε την ευτυχία να περιγράψει ζωντανά τον αξέχαστο τελικό Ελλάδας - ΕΣΣΔ 103-101.
 
Το 1988 ηγήθηκε της προσπάθειας για την έκδοση του πιο επιτυχημένου αθλητικού περιοδικού στην Ελλάδα. Το «Τρίποντο» ήταν ένα από τα δημοσιογραφικά «παιδιά» του. Ίσως το "καλύτερο" όλων, καθώς συνδυάστηκε με την έκρηξη του αθλήματος που υπεραγαπούσε και πρόλαβε να το ζήσει στις μεγάλες του δόξες.
 
Ξεκίνησε την καριέρα του στην Αθλητική Ηχώ, ήταν για πολλά χρόνια διευθυντής του αθλητικού τμήματος της Ελευθεροτυπίας, ενώ στην ΕΡΤ επέβαλε την μετάδοση ενός αγώνα μπάσκετ κάθε Σάββατο (το μακρινό 1984), αλλά αγαπήθηκε και για τις περίφημες εκπομπές κάθε Σαββάτου.
 
Εργάστηκε επίσης στο Μega, τον ΑΝΤ1 και τα τελευταία χρόνια στο συνδρομητικό κανάλι της Nova, έχοντας πάντα το μπάσκετ μέσα στην καρδιά του.
 
Έφυγε νωρίς χάνοντας μετά από δυο χρόνια προσπαθειών τη μάχη με τον καρκίνο.
tvxs.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...