Έρχονται τα Best in Rhodes 2020 | Reader's Choice Awards

Ξεκινάνε τα Best in Rhodes | Reader's Choice Awards 2020, μία ανοικτή πρωτοβουλία του rhodes.online για την ανάδειξη των καλύτερων στη Ρόδο για τo 2020. Τα Βραβεία Best in Rhodes είναι μία ανοικτή διαδικασία που σκοπό έχει να καταγράψει τις προτιμήσεις των κατοίκων και των επισκεπτών της Ρόδου και να βοηθήσει να αναδειχθούν οι καλύτερες επιχειρήσεις στους κλάδους εστίασης και ψυχαγωγίας, τα καλύτερα αξιοθέατα της Ρόδου, αλλά και φορείς και πρόσωπα που διακρίθηκαν εφέτος στην αντίληψη των αναγνωστών του rhodes.online, αλλά και αυτών των συμμετεχόντων ΜΜΕ.

Η διαδικασία χωρίζεται σε 7 Θεματικές Ενότητες:

1. Κορυφαίες Επιλογές

2. Ποτό & Ψυχαγωγία

3. Υγεία & Ομορφιά

4. Φαγητό

5. Προορισμός

6. Πολιτισμός

7. Κοινωνία

Κάθε θεματική ενότητα περιλαμβάνει μία σειρά από σχετικές κατηγορίες. Οι νικητές σε κάθε κατηγορία αναδεικνύονται μέσα από ψηφοφορία που διεξάγεται σε δύο φάσεις. Κατά την πρώτη φάση της ψηφοφορίας, που διαρκεί 20 ημέρες, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να καταδείξουν απευθείας τις προτιμήσεις τους, καταγράφοντας τη δική τους απάντηση σε κάθε ένα από τα πεδία του ερωτηματολογίου. Στην δεύτερη φάση, η Εκτελεστική Επιτροπή θα προβεί στην επεξεργασία όλων των δεδομένων και θα αναδείξει τις 5 κορυφαίες στην προτίμηση των συμμετεχόντων υποδείξεις για κάθε κατηγορία, διαμορφώνοντας τις τελικές υποψηφιότητες για τα βραβεία, οι οποίες θα τεθούν σε ψηφοφορία για επιπλέον 10 ημέρες. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, για κάθε θεματική ενότητα. Να σημειωθεί ότι κάθε άτομο ψηφίζει μόνο μία φορά και εντελώς ανώνυμα!

Είναι η δεύτερη φορά που επιχειρείται κάτι αντίστοιχο στη Ρόδο, δηλ. η ανοικτή και ευρέως φάσματος έρευνα μέσω ερωτηματολογίου για την ανάδειξη των καλύτερων και μάλιστα μέσα από ένα καθαρά ψηφιακό μέσο, που θα χρησιμοποιήσει τον ηλεκτρονικό τύπο και τα κοινωνικά δίκτυα για την απευθείας προσέγγιση του τοπικού κοινού. Η πρώτη φορά ήταν φυσικά, η διεξαγωγή της ίδιας διαδικασίας το 2013, πάλι υπό τους ίδιους όρους και σχετική θεματολογία.

Παράλληλα, η διαδικασία των Best in Rhodes 2020 | Reader's Choice Awards, θα συγκεντρώσει χρήσιμα δημογραφικά στοιχεία για τη διαδικτυακή κοινότητα της Ρόδου, αλλά και τις καταναλωτικές τάσεις της. Σε καμία περίπτωση, η συμπλήρωση του συγκεκριμένου ερωτηματολογίου δεν αποτελεί επίσημη δημοσκόπηση ή έρευνα αγοράς, αλλά μέσω της εθελοντικής συμμετοχής αυτών που θα συμπληρώσουν το έντυπο θα επιχειρηθεί μία αποτύπωση των προτιμήσεων του ροδιακού κοινού. Παράλληλα, η μεθοδολογία που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι διαθέσιμα στον καθένα, μέσα από την ίδια ακριβώς ιστοσελίδα, εξασφαλίζοντας τη διαφάνεια της διαδικασίας, ενώ κάθε ανακοίνωση βραβείων, θα παρέχει δημογραφικό προφίλ.

Σκοπός του rhodes.online και της ομάδας που στηρίζει τη διαδικασία, είναι τα βραβεία αυτά να αποτελέσουν έναν ετήσιο θεσμό της ψηφιακής Ρόδου, των κατοίκων και επισκεπτών της που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, και να διαμορφώνουν σε ετήσια βάση, μία λίστα με τα καλύτερα στη Ρόδο.

Η διαδικασία ξεκινάει με την Πρώτη Φάση της Θεματικής Ενότητας "Κορυφαίες Επιλογές". Η Θεματική Ενότητα αυτή έχει σκοπό να αναδείξει τις κορυφαίες επιλογές σε επιλεγμένα δημοφιλή και μαζικής κατανάλωσης είδη φαγητού και ποτού, όπως που μπορεί κάποιος να απολαύσει τον καλύτερο καφέ στη Ρόδο, το φάει το καλύτερο burger ή ποιο είναι το καλύτερο κοκτέηλ στο νησί! Η ψηφοφορία πραγματοποιείται μέσα από την ιστοσελίδα www.bestinrhodes.gr, ξεκινάει στις 10/01/2020 και θα διαρκέσει 29/01/2020. Η ψηφοφορία με τους φιναλίστ για την ανάδειξη του τελικού νικητή σε κάθε κατηγορία της Θεματικής Ενότητας "Κορυφαίες Επιλογές" θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 07-16/02/2020.

Την πρωτοβουλία και ευθύνη της διαδικασίας Best in Rhodes 2020 | Reader's Choice Awards έχει το rhodes.online, μία ιστοσελίδα αφιερωμένη στη Ρόδο, τον πολιτισμό, την τοπική κοινωνία, ιδιοκτησίας της mgk.advertising. Την προσπάθεια στηρίζουν τεχνικά το Nettings Agency, σαν Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων, το δικηγορικό γραφείο της Μαρίας-Ελίζας Θεοδώρου σαν νομικός σύμβουλος, το Rhodes Project ή Ροδιακό Κέντρο Ιστορικών και Κοινωνικών Ερευνών, σαν σύμβουλος μεθοδολογίας και το λογιστικό-φοροτεχνικό γραφείο Iraklidis & associates.

Την προσπάθεια ήδη στηρίζουν ως χορηγοί επικοινωνίας: η εφημερίδα Δημοκρατική, ο ραδιοφωνικός σταθμός Notos News 97,8, το περιοδικό Λωτός, το RodosEvents.gr, το flust.gr, το Rhodes in Style.

--


Best in Rhodes 2020 | Reader's Choice Awards

by rhodes.online
18, Agias Sofias Street, 851 00, Rhodes, Greece
Tel. +30 22410 30486 | FAX: +30 22410 29486 | Mob. +30 6948278995

Join our Open Initiative at www.bestinrhodes.gr

Connect with us on FacebookTwitterInstagram and Youtube

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...