Έρχονται τα πρωτοβρόχια!

Πρόσκαιρη, αλλά σημαντική μεταβολή του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται τη Δευτέρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Σε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, η ΕΜΥ αναφέρει ότι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και την ήπειρο και βαθμιαία στη δυτική και κεντρική Στερεά, την Πελοπόννησο και από το βράδυ στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που πιθανόν τοπικά να έχουν έντονη μορφή, αλλά επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα και ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί.

Από το απόγευμα της Δευτέρας και από τα δυτικά η κακοκαιρία θα υποχωρήσει και τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Ειδικότερα, για την Αττική η πρόγνωση του καιρού αναφέρει αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Από νωρίς το βράδυ θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το βραδύ δυτικοί βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 5. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...