Έρχεται νέο ασθενοφόρο στη Ρόδο αλλά δεν ξέρουμε ποτέ και αν θα έρθει το προσωπικό που θα το λειτουργήσει

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΡΟΔΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ!

-Τελετή παράδοσης – παραλαβής νέου ασθενοφόρου για την Νότια Ρόδο, οργανώθηκε στην Αθήνα, παρουσία βουλευτών της κυβέρνησης, υπουργών, υφυπουργών, στελεχών της δημοτικής αρχής και ορισμένων προέδρων χωριών της περιοχής.

Το νέο ασθενοφόρο μετά από μήνες έρχεται τελικά στη Νότια Ρόδο, χωρίς ωστόσο να έχει διασφαλιστεί η πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού που θα το λειτουργήσει! Μέχρι στιγμής δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας διασώστης του ΕΚΑΒ για τη Νότια Ρόδο και κανείς αρμόδιος δεν έχει πει πότε και αν θα γίνουν αυτές οι προσλήψεις.

Η κυβέρνηση προσπαθεί με τέτοια προεκλογικά σόου να κρύψει την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου εδώ και πολλά χρόνια, αποτέλεσμα της κυρίαρχης πολιτικής  στον τομέα της υγείας.

Μιας πολιτικής που έχει αφήσει το ιατρείο του Γενναδίου χωρίς  μόνιμο ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, χωρίς επαρκές μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό, με ασθενοφόρο χωρίς διασώστες να το λειτουργούν.

Μιας πολιτικής που έχει στον πυρήνα της  την συνεχή μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση  για την υγεία, ειδικά των κατοίκων απομακρυσμένων χωριών.

Αυτή η πολιτική όμως δεν είναι μονοπώλιο της ΝΔ, αλλά αποτελεί συνέχεια της πολιτικής που άσκησαν  ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ όταν κυβέρνησαν. Είναι γνωστό πως και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις οι δομές δημόσιας υγείας στη Νότια Ρόδο είχαν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Για αυτόν τον λόγο αυτά τα κόμματα στηρίζουν σήμερα την  κυβερνητική πολιτική στην υγεία, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες της τελετής παράδοσης του νέου ασθενοφόρου.

Επίσης είναι αξιοσημείωτο το μεγάλο ενδιαφέρον του κυβερνητικού βουλευτή, που δημοσίευσε την σχετική ανακοίνωση από την τελετή παράδοσης του νέου ασθενοφόρου, που δεν γνωρίζει ο ίδιος πως στο Γεννάδι δεν υπάρχει Κέντρο Υγείας αλλά περιφερειακό ιατρείο!

Οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου, που αγωνίζονται εδώ και πολλά χρόνια για να στελεχωθούν οι δομές υγείας της περιοχής με όλο το απαραίτητο μόνιμο ειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, έχουν αποκτήσει πολύ μεγάλη εμπειρία. Θυμούνται καλά πως εδώ και πολλά χρόνια, οι κυβερνήσεις αλλάζουν όμως τα προβλήματα παραμένουν και οξύνονται, και πως ό,τι θετικό επιτυγχάνεται είναι αποτέλεσμα των δικών τους αγώνων.

Αυτοί οι αγώνες πρέπει να συνεχιστούν σήμερα για την υγεία και τα υπόλοιπα μεγάλα προβλήματα της περιοχής, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ στους δρόμους και σε όλες τις κάλπες.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ρόδος

16/01/2023

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...