Ένταξη του Βρεφονηπιακού Σταθμού Σορωνής στο ΕΣΠΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την υπ’ αριθμόν 5260/14 Οκτωβρίου 2013 απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, και με εισήγηση του Γιάννη Μαχαιρίδη, εντάχθηκε η πράξη «Βρεφονηπιακός Σταθμός Σορωνής Ρόδου», στον Άξονα Προτεραιότητας «09 – Αειφόρος Ανάπτυξη & Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου"», συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.
Στην πράξη περιλαμβάνεται επίσης και η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού  για τη λειτουργία του σταθμού (εξοπλισμός επίπλωσης και παιδαγωγικού υλικού, ιματισμός, ηλεκτρικά είδη - συσκευές, εξοπλισμός γραφείων, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και περιφερειακά, Παιδική Χαρά - εξοπλισμός αυλής, εξοπλισμός κουζίνας και εστιατορίου), καθώς και η προμήθεια σχολικού λεωφορείου.
Επιπλέον, περιλαμβάνονται και έργα σύνδεσης με το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς και έργα για την ηλεκτροδότηση του Βρεφονηπιακού Σταθμού.
Παραδοτέο της πράξης αποτελεί ο πλήρως κατασκευασμένος και λειτουργικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Σορωνής Ρόδου δυναμικότητας 30 νηπίων και 12 βρεφών συνολικής επιφάνειας 382,71τ.μ. (και 29,03τ.μ. ημιυπαίθριων χώρων) με πλήρως εγκατεστημένο εξοπλισμό, καθώς και η προμήθεια και παράδοση σε χρήση σχολικού λεωφορείου.

Η Δημοτική Κοινότητα Σορωνής, εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες της σε όλους όσους συνέβαλαν στην ένταξη αυτού του πολύ σημαντικού, για τη Σορωνή και την  ευρύτερη περιοχή μας, έργου και ιδιαίτερα στην Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά Σορωνής, που παραχώρησε το οικόπεδο στην Κοινότητά μας, προκειμένου  να υλοποιηθεί ένα όνειρο ετών, όλων όσων το εμπνεύστηκαν και όλων όσων το στήριξαν ως διεκδίκηση, κατανοώντας τη σπουδαιότητα και τη σημασία του.

Σορωνή 15 Οκτωβρίου 2013
Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Η ΣΥΜΗ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Η Σύμη γεωπολιτικά...
Οχτώ το πρωί, σήμερα και το δημαρχείο της Ρόδου δείχνει την απόλυτη παρακμή που βιώνει το νησί εδώ...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...