Ένταξη νέων διαδικασιών εξυπηρέτησης πολιτών στα Κ.Ε.Π. του δήμου Ρόδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Για ένταξη νέων διαδικασιών εξυπηρέτησης πολιτών στα Κ.Ε.Π.

- Ως Αντιδήμαρχος  Διοικητικής Εξυπηρέτησης  του Πολίτη, Κ.Ε.Π., Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ρόδου, θα ήθελα να ενημερώσω τους συμπολίτες μας πως μπορούν πλέον να διεκπεραιώνουν τις διαδικασίες καταχώρησης / μεταβολής στοιχείων επικοινωνίας των φυσικών προσώπων στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (Ε.Μ.Επ.) και μέσω των Κ.Ε.Π., πέρα της ήδη υπάρχουσας διαδικασίας με χρήση των κωδικών e-Bankinkg. Αυτό θα τους δώσει τη δυνατότητα να εκδίδουν μόνοι τους ηλεκτρονικά, Υπεύθυνες Δηλώσεις και εξουσιοδοτήσεις, χωρίς να χρειάζεται να μεταβαίνουν σε κάποιο ΚΕΠ μέσω της ενιαίας ψηφιακή πύλη της δημόσιας διοίκησης gov.gr.

Επίσης τα αιτήματα για τις διαδικασίες υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών, εκκαθάρισης και αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ, των δαπανών ατομικών αιτημάτων όπως είναι για Οπτικά, Ειδικής Αγωγής, Εξόδων Μετακίνησης Θαλασσαιμικών, Εξόδων Μετακίνησης Αιμοκαθαρούμενων, που υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μόνοι τους ηλεκτρονικά χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του taxis net, θα μπορούν πλέον όσοι δεν έχουν τις απαιτούμενες δεξιότητες να τις υποβάλουν και μέσω των Κ.Ε.Π.

Τέλος και η υποβολή αίτησης αποζημίωσης εξόδων κηδείας – ταφής ή αποτέφρωσης, σε περίπτωση θανάτου εν ενεργεία άμεσα ασφαλισμένου ή

 

 

 

συνταξιούχου του e-ΕΦΚΑ. που υποβάλετε ηλεκτρονικά από τους  πολίτες με τους κωδικούς του taxis net, δίνετε πλέον η δυνατότητα να υποβάλλονται και μέσω των Κ.Ε.Π. καθώς και μέσω τηλεδιάσκεψης του (myKEPlive).

 

                                                

                                                  Με εκτίμηση,

 

 

Ιωάννης Δ. Καμπούρης

Αντιδήμαρχος

Διοικητικής Εξυπηρέτησης

του Πολίτη, ΚΕΠ και Ηλεκτρ. Διακυβέρνησης

Δήμου Ρόδου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...