Ένταξη νέων διαδικασιών εξυπηρέτησης πολιτών στα Κ.Ε.Π. του δήμου Ρόδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Για ένταξη νέων διαδικασιών εξυπηρέτησης πολιτών στα Κ.Ε.Π.

- Ως Αντιδήμαρχος  Διοικητικής Εξυπηρέτησης  του Πολίτη, Κ.Ε.Π., Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ρόδου, θα ήθελα να ενημερώσω τους συμπολίτες μας πως μπορούν πλέον να διεκπεραιώνουν τις διαδικασίες καταχώρησης / μεταβολής στοιχείων επικοινωνίας των φυσικών προσώπων στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (Ε.Μ.Επ.) και μέσω των Κ.Ε.Π., πέρα της ήδη υπάρχουσας διαδικασίας με χρήση των κωδικών e-Bankinkg. Αυτό θα τους δώσει τη δυνατότητα να εκδίδουν μόνοι τους ηλεκτρονικά, Υπεύθυνες Δηλώσεις και εξουσιοδοτήσεις, χωρίς να χρειάζεται να μεταβαίνουν σε κάποιο ΚΕΠ μέσω της ενιαίας ψηφιακή πύλη της δημόσιας διοίκησης gov.gr.

Επίσης τα αιτήματα για τις διαδικασίες υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών, εκκαθάρισης και αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ, των δαπανών ατομικών αιτημάτων όπως είναι για Οπτικά, Ειδικής Αγωγής, Εξόδων Μετακίνησης Θαλασσαιμικών, Εξόδων Μετακίνησης Αιμοκαθαρούμενων, που υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μόνοι τους ηλεκτρονικά χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του taxis net, θα μπορούν πλέον όσοι δεν έχουν τις απαιτούμενες δεξιότητες να τις υποβάλουν και μέσω των Κ.Ε.Π.

Τέλος και η υποβολή αίτησης αποζημίωσης εξόδων κηδείας – ταφής ή αποτέφρωσης, σε περίπτωση θανάτου εν ενεργεία άμεσα ασφαλισμένου ή

 

 

 

συνταξιούχου του e-ΕΦΚΑ. που υποβάλετε ηλεκτρονικά από τους  πολίτες με τους κωδικούς του taxis net, δίνετε πλέον η δυνατότητα να υποβάλλονται και μέσω των Κ.Ε.Π. καθώς και μέσω τηλεδιάσκεψης του (myKEPlive).

 

                                                

                                                  Με εκτίμηση,

 

 

Ιωάννης Δ. Καμπούρης

Αντιδήμαρχος

Διοικητικής Εξυπηρέτησης

του Πολίτη, ΚΕΠ και Ηλεκτρ. Διακυβέρνησης

Δήμου Ρόδου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Νομαρχιακή  Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου - Ρόδος, 10/04/2021 Σε ακροδεξιά τροχιά ο...
Έναρξη δρομολογίων από Σάμο 5 Απριλίου 2021 - Η Dodekanisos Seaways συνεχίζει να στέκεται στο...
Σ. Καραταπάνης “Αφρονες και επώνυμοι” μας έφεραν στο “βαθύ κόκκινο”. - «Κάποιοι άφρονες και...
Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το...