Ένοχη συμβολαιογράφος για ιδιοποίηση χρημάτων

Κάθειρξη 6 ετών επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων σε κάτοικο Ρόδου (γυναίκα) που κρίθηκε ένοχη για τη διάπραξη του αδικήματος της παράνομης ιδιοποίησης ξένου κινητού πράγματος που περιήλθε στην κατοχή της, ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας.
Το κινητό πράγμα είχε εμπιστευτεί σε αυτήν λόγω της ιδιότητάς της ως εντολοδόχου και διαχειρίστριας ξένης περιουσίας και η συνολική αξία αυτού υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ. Η έφεσή της αποφασίστηκε να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Παραπεμπτικό βούλευμα που είχε εκδοθεί σε βάρος της κατηγορουμένης έπαυε οριστικά την ποινική δίωξη λόγω παραγραφής που είχε ασκηθεί σε βάρος της και αφορούσε το αδίκημα της υπεξαίρεσης αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, αλλά αποφάσισε την παραπομπή της για τη διάπραξη του αδικήματος της παράνομης ιδιοποίησης ξένου κινητού πράγματος ιδιαίτερα μεγάλης αξίας που υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ. Το αδίκημά της αυτό φέρεται τα τελέστηκε κατά τα έτη 1999 έως και 2007.
Η κατηγορούμενη, ιδιοποιήθηκε παράνομα ξένα ολικά κινητά πράγματα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και δη χρήματα, που της τα είχε εμπιστευτεί το Ταμείο Νομικών, λόγω της συμβολαιογραφικής της ιδιότητας. Μολονότι με την ιδιότητά της παραλάμβανε για κάθε συμβολαιογραφικό έγγραφο που συνέτασσε ποσοστό επί της αξίας του αντικειμένου των συμβάσεων, αναλογικά δικαιώματα και ποσοστό επί της αξίας του αντικειμένου, εντούτοις ιδιοποιήθηκε παρανόμως, καθώς δεν απέδωσε αυτά στο Ταμείο Νομικών, με σκοπό να τα ενσωματώσει στη δική της περιουσία.
Συνολικά φέρεται να ιδιοποιήθηκε παράνομα το ποσό των 189.446,18 ευρώ με πρόθεση να τα αποστερήσει από την περιουσία του εγκαλούντος και να τα ενσωματώσει στη δική της περιουσία. Πρόκειται δε για ποσό που υπερβαίνει τις 73.000 αλλά και τις 120.000 ευρώ που της το είχε εμπιστευθεί το εγκαλούν Ταμείο Νομικών, λόγω της ιδιότητάς της συμβολαιογράφου ως εντολοδόχου και διαχειρίστριας ξένης περιουσίας. Συνήγορος υπεράσπισής της ήταν ο Άκης Δημητριάδης
ΠΗΓΗ: εφημερίδα Πρόοδος

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...