Ένας χρυσός Σταυρός ευλογίας στον π. Νεκτάριο απο το Σύλλογο Αιμοδοτών "Αγιος Εφραίμ"

Η 19η Λαμπαδηδρομία και η «Φλόγα της αγάπης» που ήρθε στη Ρόδο για να διαδώσει το μήνυμα της αξίας της εθελοντικής προσφοράς αίματος συνδέθηκε με το ΘΑΡΡΙ.
Σε μία περιοχή όπου αναβλύζει ιεροσύνη και δημιουργία με βάση το όραμα σημαντικών εκκλησιαστικών ανθρώπων, που σφραγίζουν διαχρονικά την ιστορία του τόπου έως σήμερα, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής του ΘΑΡΡΙ και Διευθυντής του ομώνυμου Εκκλησιαστικού Τηλεοπτικού Σταθμού, Αρχιμανδίτης Νεκτάριος Πόκκιας ως χαρακτήρας με απλότητα, πραότητα,  ταπείνωση και προσήνεια είναι αναμφίβολα η άνευ όρων και ορίων αφοσίωση στον ιερό θεσμό του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, η πιστότητα και υπακοή στα κελεύσματα της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και του Αγιότατου Μητροπολίτη μας κ. Κυρίλλου.
Οι αρετές αυτές του πατήρ Νεκταρίου ήδη τον καταξιώνουν στη συνείδηση του ποιμνίου, για τις οποίες εκτιμάτε ιδιαίτερα από τους Εθελοντές Αιμοδότες.
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου, Φιλήμωνας Νικολάου τόνισε ότι ήρθε η ώρα στον Πανασιολογιώτατο π. Νεκτάριο, εδώ στη Μονή του ΘΑΡΡΙ, που τον καθοσίωσε και τον ενέδυσε τον μοναχικό τρίβωνα, που του ανέθεσε το επίταγμα της διακονίας στην Εκκλησία, οι αιμοδότες να του ανταποδώσουν  λίγα από τα πλούσια αισθήματα αγάπης και αξιοπρέπειας που τρέφουμε στο πρόσωπο του.
Συγκεκριμένα κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος των Αιμοδοτών ανάφερε :
«Είναι μεγάλη η ευλογία για την τοπική μας Εκκλησία, αλλά και για την κοινωνία μας, η ύπαρξη του άξιου και ανιδιοτελούς π. Νεκταρίου Πόκκια, ο οποίος μοχθεί ασταμάτητα με ιεροπρέπεια, ταπεινό φρόνημα και ιερό ζήλο για το ποίμνιο του, αναλώνοντας καθημερινά, από τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο του στη λατρεία, στη μαρτυρία, στην κοινωνία και στη διακονία.
Αναρίθμητες είναι δε και οι ώρες στον Τηλεοπτικό Σταθμό ΘΑΡΡΙ που είναι σχεδόν δικής του έμπνευσης και φυσικά οργάνωσης, και προικισμένος με πολλά χαρίσματα, σε δύσκολους καιρούς ενθαρρύνει και ενισχύει αμέτρητες χριστιανικές ψυχές, προς δόξα του Θεού.
Γιατί ο π. Νεκτάριος είναι πανταχού παρών, πάντα πρώτος στους αγώνες, κοινωνικός συμπαραστάτης, αεικίνητος, λεβεντόψυχος, ελληνόψυχος, μα συνάμα ένας κοινωνικός ιερέας, μια εξέχουσα ιερατική μορφή που αγωνίζεται για μια κοινωνία χριστιανικής αγάπης και αλληλεγγύης.
Εκφράζοντας λοιπόν την ευαρέσκεια και το δίκαιο έπαινο των Αιμοδοτών για την αγαστή συνεργασία μας κατά την ευδόκιμη έως σήμερα διακονία του και την πολύπλευρη προσφορά του στο Σύλλογο μας, γιατί χωρίς τη δική του υποστήριξη, συμπαράσταση, μαχητικότητα, μπορεί να μην τα καταφέρναμε να περατώσουμε το Ιερό μας Ναό, του αφιερωμένου στον προστάτη μας, Αγίου Εφραίμ, αλλά και για τόσα άλλα που δεν λέγονται, του ευχόμαστε επί πολλά ακόμα χρόνια να συνεχίσει να βιώνει το χάρισμα της Ιεροσύνης έως τα βαθειά γεράματα της ζωής του, ελπίζοντας πως το θέλημα και η πρόνοια του Θεού τον προορίζει για τον ανώτερο βαθμό της ιεροσύνης.
Έτη πολλά και ευλογημένα π. Νεκτάριε καλή δύναμη και την από Θεού ενίσχυση και σκέπη ώστε να ευαρεστείς «Θεό και ἀνθρώποις» και υπό τον Αρχιερέα Ιησού Χριστό μας, να συνεχίσεις αδιαλείπτως  να δίνεις την εικόνα του αληθινού ιερουργού. Του Ιερουργού που θέτει την ψυχή του υπέρ της Ιεράς Μονής του ΘΑΡΡΙ και του Αρχιστρατήγου Ταξιάρχη Μιχαήλ που σκέπει, φρουρεί και φυλλάτει ημάς και το Μοναστήρι του, υπό των άυλων πτερύγων του».
Γνωρίζουμε ότι ο πατήρ Νεκτάριος έχεις αστείρευτες δυνάμεις, πνευματικές αντοχές και ανεξάντλητη αγάπη και όσο σου χαρίζει ο Θεός υγεία, να συνεχίσει το έργο του στην Μητρόπολη μας, ως εκλεκτός συνεργάτης του προσφιλεστάτου αγίου Ρόδου κ. Κυρίλλου.
Μετά το πέρας της ομιλίας ο κ. Νικολάου χάρισε στον π. Νεκτάριο ένα  περίτεχνα κατασκευασμένο χρυσό Σταυρό ευλογίας.

 

--

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ»

ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΙΜΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ

Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, Κρίστιαν Μπαρναρντ 1, Ρόδος 851 33

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...