Έκλεισε η συμφωνία με τους δανειστές....


Λίγο πριν τις 8 το πρωί κυβερνητικές πηγές ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους ότι έκλεισε η συμφωνία με τους δανειστές!
Μετά από ένα ολονύχτιο θρίλερ με εξαντλητικές διαβουλεύσεις που διήρκεσαν περισσότερο από 20 ώρες, οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης κατέληξαν σε συμφωνία με τους δανειστές.

Η συνάντηση ξεκίνησε χθες στις 10:00 το πρωί, με μια μικρή διακοπή χθες το απόγευμα, στη διάρκεια της οποίας συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο για την οικονομική πολιτική υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όλη τη νύχτα το «κουαρτέτο» των δανειστών και η ελληνική αντιπροσωπεία «χτένιζαν» το κείμενο και τις πρώτες πρωινές ώρες «κλείδωσε» η συμφωνία.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις, συμφωνήθηκε να μην ληφθεί κανένα νέο μέτρο αναφορικά με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για το 2015-2016.

Οι στόχοι που συμφωνήθηκαν είναι:

Πρωτογενές έλλειμμα -0,25% του ΑΕΠ το 2015, +0,5% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα το 2016, +1,75% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα το 2017 και +3,5% πρωτογενές πλεόνασμα το 2018.

Συμφωνία έχει υπάρξει σχεδόν σε όλα τα επιμέρους ζητήματα, και στην παρούσα φάση συζητούνται οι εκκρεμότητες σε ορισμένα ζητήματα (κόκκινα δάνεια, ταμείο αποκρατικοποιήσεων, απελευθέρωση αγοράς ενέργειας) προκειμένου να κλειδώσει η συμφωνία.
matrix24

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...