Έκκληση της δημάρχου Τήλου για ρουχισμό και είδη πρώτης ανάγκης για τους μετανάστες

Τραγωδία δίχως τέλος ζουν οι μετανάστες που αφήνονται στα χέρια αδίστακτων δουλεμπόρων με όνειρο μια καλύτερη ζωή. Όμως τις περισσότερες φορές καταλήγουν να δίνουν μάχη για τη ζωή τους, όπως έγινε και στην Τήλο, όπου οι ψαράδες εντόπισαν στα βράχια μια απομακρυσμένης παραλίας 43 μετανάστες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά να ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια.
Οι ψαράδες ειδοποίησαν αμέσως το λιμενικό και ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσής τους. Μετά από αρκετή προσπάθεια, σε άσχημες καιρικές συνθήκες οι άνδρες του λιμενικού κατάφεραν να σώσουν τους μετανάστες και να τους μεταφέρουν στο λιμάνι του νησιού.
Εμφανώς ταλαιπωρημένη η δήμαρχος του νησιού Μαρία Καμμά χαρακτήρισε με δηλώσεις της στον ΠΑΛΜΟ επιτακτική ανάγκη τη δημιουργία χώρου προσωρινής διαμονής των παράνομων μεταναστών στο νησί, όπου θα διασφαλίζονται οι συνθήκες μιας αξιοπρεπούς παραμονής των προσφύγων. Την ανάγκη αυτή επεσήμανε η κ. Καμμά και στον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη κατά την επίσκεψή του στο νησί.
«Δεν γίνεται δύο αστυνομικοί, τρεις λιμενικοί και ένας γιατροί να παλεύουν για τόσο μεγάλο αριθμό προσφύγων» τόνισε η κ. Καμμά, χαρακτηρίζοντας αυτονόητη την υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν οι κάτοικοι του νησιού για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες. Η κ. Καμμά απηύθυνε και έκκληση μέσω του ΠΑΛΜΟΥ για να σταλούν στο νησί ρουχισμός και είδη πρώτης ανάγκης.

palmos.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Το Verena.gr στα Google News!   Το Verena.gr πρωτοπορεί ακόμα μια φορά στην ψηφιακή...
Η Ματίνα Χατζημάρκου,σύζυγος του Νεκτάριου Σαντορινιού έστειλε σήμερα,πρώτη φορά μετά το θάνατο του...
Ρόδος, 07/02/2023 - Επιστολή Νεκτάριου Σαντορινιού   «Εδώ και καιρό η χώρα μας βιώνει...
Δημ. Γάκης: Πως πάλεψα το πολλαπλό μυέλωμα – Κατάθεση ψυχής στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου - Ο πρώην...