Έκθεση στην Πάτμο με θέμα το νερό

Με έργα 25 ζωγράφων και 15 φωτογράφων Ελλήνων και ξένων που αγαπούν την Πάτμο

Η έκθεση «Νερό | Water» θα πραγματοποιηθεί στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο της Χώρας στην Πάτμο (3-24 Αυγούστου) υπό την επιμέλεια της ιστορικού της τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα. Διοργάνωση: Patmos Habitats (Giuseppe Notarbartolo di Sciara Willebrord Sluijters Alexandra Mirzayantz Πάολα Ταυριδάκη Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης Anne McCabe).

H Πάτμος είναι ένα νησί που η μοίρα του είναι βαθιά δεμένη με τη δύναμη τη φύση αλλά και την έλλειψη του νερού. Το θέμα του ΝΕΡΟΥ περιλαμβάνει επομένως ταυτόχρονα το θαλάσσιο και το γλυκό νερό: η έκθεση θα επικεντρώνεται στον ρόλο του υδάτινου στοιχείου στη ζωή του νησιού αλλά και στην εικονογραφία του νερού γενικότερα μέσα από τα έργα περίπου 25 ζωγράφων και 15 φωτογράφων Ελλήνων και ξένων που αγαπούν την Πάτμο είτε ως κάτοικοι είτε ως επισκέπτες. Τα έργα θα είναι προς πώληση και τα έσοδα θα κατανεμηθούν ανάμεσα στους καλλιτέχνες και στην ομάδα των Εθελοντών Δυτών της Πάτμου οι οποίοι καθαρίζουν αφιλοκερδώς τον βυθό της θάλασσας καθώς και τις ακτές της Πάτμου και των γύρω νησιών από τεράστιο όγκο απορριμμάτων.




Μαζί με τα έργα της εικαστικής αυτής διοργάνωσης θα συνυπάρχει και ένα μικρό τμήμα αρχειακού και τεκμηριωτικού υλικού με φωτογραφίες από τη θαλάσσια ζωή της Πάτμου από σημαντικά μνημεία και τελετές του νησιού που σχετίζονται με το νερό καθώς και από εικόνες αλλά και κείμενα που αναφέρονται στη συλλογή την κατανάλωση και τη διαχείριση του νερού στην Πάτμο κατά το παρελθόν και σήμερα. Επίσης θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης επιμορφωτικές εκδηλώσεις για παιδιά και για ενήλικες με θέμα το νερό (μουσικές βραδιές με παραδοσιακά τραγούδια για το νερό αφηγήσεις παραμυθιών εικαστικά εκπαιδευτικά προγράμματα κ.ά.) για τις οποίες λεπτομέρειες θα δοθούν σύντομα. Τέλος τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί στην Πάτμο ημερίδα για το νερό με συμμετοχές τοπικών και άλλων φορέων.

INFO:
«Νερό | Water»
Παλιό Δημοτικό Σχολείο Χώρας Πάτμου 3-24 Αυγούστου
Επιμέλεια: Ελισάβετ Πλέσσα
Διοργάνωση: Patmos Habitats
Εγκαίνια: Κυριακή 3/8/2014 8.30 π.μ. / Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 19.30-23.30

parapolitika

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...