Έγινε η παρουσίαση του ΑΣ Ρόδος

Με το σύνθημα «όλοι μαζί, ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε θαύματα», πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ στην ειδυλλιακή τοποθεσία των «Πηγών» Καλλιθέας η εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΑΣ Ρόδος και που στόχο είχε την παρουσίαση του νέου ρόστερ ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Το παρών έδωσαν ο αντιδήμαρχος κ. Σάββας Διακοσταματίου, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου και κ. Τζένη Φάκκα Βασιλαράκη, τα μέλη του δ.σ. της ΕΠΣ Δωδεκανήσου Χρυσόστομος Ψέλλας και Γιώργος Παυλίδης καθώς και φίλοι της ομάδας. Κατά την διάρκεια της λιτής και πολύ «ζεστής» εκδήλωσης, το δ.σ. του ΑΣ Ρόδος τόνισε την ιστορικότητα του συλλόγου και την αναγκαιότητα να επιστρέψει στις μεγάλες Εθνικές κατηγορίες, έχοντας την στήριξη όλων. Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Διακίδης τόνισε:
«Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την παρουσίαση σε αυτόν εδώ τον ιστορικό χώρο όπως είναι οι Πηγές Καλλιθέας που αποτελεί μνημείο πολιτιστικές κληρονομιάς της Ρόδου μας και συμβολίζει τις αξίες της διαχρονικότητας, της σταθερότητας και της δύναμης. Είναι ένα σύμβολο που μας θυμίζει ότι πρέπει να σεβόμαστε και να υπηρετούμε την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας. Η Ρόδος για όλους μας είναι ιστορία. Είναι ένα από τα μεγαλύτερη κεφάλαια του Ροδιακού αθλητισμού και κατέχει τη δική της ξεχωριστή θέση στην ιστορία των μεγάλων του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι η πρώτη ομάδα που εκπροσώπησε το ποδόσφαιρο μας στην Α’ Εθνική Κατηγορία και χάρισε στους απανταχού Δωδεκανήσιους φιλάθλους μεγάλες στιγμές συγκίνησης και υπερηφάνειας. Η Ρόδος είναι ιστορία, ιδέα, σύμβολο διαχρονικότητας και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωή μας. Η Ρόδος σήμερα είναι ζωντανή. Είναι εδώ. Έχουμε όλοι την ηθική και ιστορική υποχρέωση, να την στηρίξουμε, να την υπηρετήσουμε,  να την ανεβάσουμε και το σπουδαιότερο όλων,0 να την κρατήσουμε ψηλά για να αποτελεί πάντα σύμβολο της ιστορίας του Δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου και διαχρονική αξία. Μια παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές. Η Ρόδος υπηρετήθηκε και υπηρετείται από ανθρώπους με κοινό παρανομαστή. Τη μεγάλη αγάπη. Όταν λέω Ρόδο, αναφέρομαι και στην ομάδα και στον τόπο μας. Αυτό είναι η μαγεία της ομάδας αυτής. Όλοι μαζί μπορούμε να οδηγήσουμε τη Ρόδο στη θέση που πραγματικά της αξίζει. Όλοι μαζί σε αυτόν τον τόπο, αν ενωθούμε, μπορούμε να κάνουμε θαύματα».
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν το μέλος της διοίκησης Γιώργος Μπακίρης. Στην τοποθέτηση του επεσήμανε:
«Η ομάδα της Ρόδου έχει μεγάλη ιστορία. Έχει εκπροσωπήσει το Δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο στην μεγάλη κατηγορία του επαγγελματικού ποοδοσφαίρου και έχει χαρίσει μεγάλες στιγμές συγκίνησης και υπερηφάνειας. Οι συγκυρίες των καιρών έφεραν την ομάδα της Ρόδου να αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα. Σίγουρα όμως δεν της αρμόζει να βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία. Έχουμε ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια και θέλουμε να φέρουμε τη Ρόδου εκεί που της αξίζει».
Στην σύντομη τοποθέτηση του, ο αντιδήμαρχος κ. Σάββας Διακοσταματίου, τόνισε:
«Σαν φίλαθλος μπορώ  να πω ότι πέρσι με εντυπωσίασε ότι η Ρόδος είχε πολλά νέα παιδιά. Το βλέπω και σήμερα. Νομίζω λοιπόν ότι γίνεται μια πολύ καλή επένδυση. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Με αυτά τα δυο συνθετικά, θα πετύχετε. Η ομάδα της Ρόδου δεν είναι για να παίζει στο τοπικό πρωτάθλημα. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο».
Ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου και νέος Περιφερειακός σύμβουλος, Κάλλιστος Διακογεωργίου, μεταξύ άλλων επεσήμανε:
«Η αυριανή επιτυχία για την ομάδα της Ρόδου θα είναι η άνοδος. Και όταν λέω άνοδο, εννοώ στην Α’ Εθνική γιατί αυτή είναι η θέση που αξίζει στην ομάδα της Ρόδου. Η σημερινή διοίκηση δουλεύει ομαδικά και πιστεύω ότι αυτή θα είναι η μεγάλη επιτυχία. Ως Περιφέρεια έχω να πω ότι από την 1η Σεπτεμβρίου που αναλαμβάνουμε τα νέα μας καθήκοντα. Η βοήθεια και η στήριξη για την ομάδα της Ρόδου θα είναι δεδομένη. Είμαι πραγματικά πολύ συγκινημένος. Εύχομαι αυτό που δεν πετύχαμε εμείς, να το πετύχει αυτή η διοίκηση της Ρόδου και ο κ. Σκούνας με τους συνεργάτες του. Εύχομαι ολόψυχα καλή άνοδο στη Γ’ Εθνική».
Εκ μέρους της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου, μίλησε ο Γιώργος Παυλίδης ο οποίος επεσήμανε:
«Θέλω να σας υποσχεθώ το αυτονόητο. Η Ένωση θα είναι κοντά σε όλα τα σωματεία και θα υπάρχει ισότητα προς όλους. Η Ρόδος δεν ανήκει στο τοπικό. Εύχομαι όσο πιο σύντομα γίνεται να βρεθεί εκεί που της αξίζει. Εύχομαι επίσης υγεία στον πρόεδρο και να εκπληρώσει τους στόχους της. Καλό είναι ο πρόεδρος να μην μείνει ποτέ μόνος. Όλοι οι συνεργάτες του να τον στηρίξουν και να τον βοηθήσουν γιατί όλες οι στιγμές δεν θα είναι ευχάριστες».
Συγκινητική ήταν η στιγμή που τον λόγο πήρε ο αρχηγός των ποδοσφαιριστών Σταμάτης Καντιμοίρης. Ο έμπειρος αθλητής τόνισε:
«Επειδή η Ρόδος είναι μια ιδέα και λόγω του ότι είμαστε μια μεγάλη οικογένεια, εύχομαι αυτή η οικογένεια να μας πάει ψηλά».
Από την πλευρά του ο προπονητής Δημήτρης Σκούνας, είπε:
«Θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα που θα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο γιατί το θέλουμε δίπλα μας. Εννοείτε ότι η Ρόδος δεν πρέπει να παίζει σε αυτή την κατηγορία που βρίσκεται τώρα. Χρειάζεται λίγο υπομονή και πιστεύω ότι σύντομα θα ανέβει και πάλι ψηλά»
Στους παρευρισκόμενους μίλησε και η …ζωντανή ιστορία του συλλόγου, ο παλαίμαχος Μανώλης Κώτης:
«Θέλω να βοηθήσετε με έργα αυτή την ομάδα γιατί πραγματικά το αξίζει. Θα είμαι πάντα υπηρέτης αυτής της ομάδας, γιατί αυτή με ανέδειξε και με κάνει και νιώθω πάντα υπερήφανος. Η επιτυχία θα είναι να είμαστε όλοι ενωμένοι. Αν το κάνουμε αυτό, πραγματικά θα πετύχουμε θαύματα».
Στο τέλος ο λόγος δόθηκε στον πρώην πρόεδρο του συλλόγου κ. Μάκη Ντουρουτλή:
«Η Ρόδος είναι μια και το νησί ένα. Οποιαδήποτε ομάδα από εδώ, για …διαβατήριο χρησιμοποιεί το όνομα Ρόδος. Αν δεν πει αυτό, δεν ξέρουν ποια είναι. Η Ρόδος δεν έχει κανένα δεύτερο όνομα. Έχει ένα και μοναδικό. ΡΟΔΟΣ. Καλή επιτυχία σε όλους».
Η όμορφη βραδιά, ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των ποδοσφαιριστών και της τεχνικής ηγεσίας του συλλόγου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...