Άσκηση Έρευνας – Διασώσεωs στη Ρόδο

Άσκηση Έρευνας – Διασώσεωs στη Ρόδο
Mε την κωδική ονομασία "Αετός Β 2013"

Με επιτυχία διεξήχθη η άσκηση ερεύνης – διασώσεως (SAR), μεσαίας κλίμακος της Πολεμικής Αεροπορίας, με την επωνυμία «ΑΕΤΟΣ Β’ 2013», στην εθνικά ευαίσθητη θαλάσσια περιοχή Νοτιοανατολικά της Ρόδου.

Στη συγκεκριμένη άσκηση συμμετείχαν εναέρια και θαλάσσια μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή καθώς και το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Ερεύνης – Διασώσεως (ΕΚΣΕΔ). Πραγματοποιήθηκαν σενάρια SAR για τη διάσωση ιπταμένων, έπειτα από εικονική εγκατάλειψη, τόσο στη διάρκεια ημέρας όσο και νυχτός, επιχείρηση μεταφοράς τραυματία από πλωτό μέσο του Πολεμικού Ναυτικού (MEDEVAC) με τη βοήθεια ελικοπτέρου κ.λπ.

Στην άσκηση συμμετείχαν ελικόπτερα τύπου AS-332C1 Super Puma της 384 ΜΕΔ, ΑΒ-205 της 358 ΜΕΔ, μεταφορικό αεροσκάφος C-130H της 356 ΜΤΜ, προσωπικό της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Ερεύνης – Διασώσεως (31 ΜΕΕΔ) της ΠΑ, μία κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού και ένα διασωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ενώ την όλη επιχείρηση συντόνιζε από τον Πειραιά το ΕΚΣΕΔ.

Λ.Σ.Μ.

parapolitika

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...