Άσε τον θείο Μπόμπολα, πιάσε τα κουπόνια - Του Γιώργου Κρητικού

Βουλευτικές εκλογές, Γενάρης 2015, και η μπομπολική καραμέλα άρχισε την επανακυκλοφορία. Κριτική βάσει τεχνητού καπνού, κατά το «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά». Αν όμως ο καπνός είναι τεχνητός, όπως αυτός στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, η φωτιά δεν υφίσταται...
Από τη δημιουργία του κινήματος «Το Ποτάμι», διαχέονται τεχνητοί καπνοί σχετικά με τη χρηματοδότησή του. Άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με το κίνημα αναρωτιούνται για τους χρηματοδότες μας. Για να λυθούν, λοιπόν, οι απορίες τους πληροφορούμε με τα παρακάτω συγκριτικά στοιχεία:
1. Το Ποτάμι δεν έχει γραφεία σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Αντίθετα, τα υπόλοιπα κόμματα διαθέτουν σε όλη την επικράτεια γραφεία-παραρτήματα του συστημικού κομματικού μηχανισμού.
2. Το Ποτάμι δεν έχει εκλογικά κέντρα. Να θυμίσω τις σκηνές που χρησιμοποιήσαμε στις ευρωεκλογές (αλλά τότε ήταν και καλοκαίρι). Δείτε πόσα γραφεία ρουσφετολογικής εξυπηρέτησης ψηφοφόρων ανοίγουν παραμονές εκλογών, όχι για κάθε κόμμα, αλλά για κάθε υποψήφιο.
3. Το μοναδικό γραφείο του κινήματος είναι το κεντρικό στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα μικρό γραφείο στους αμπελόκηπους, που δεν έχει καμία σχέση με το μέγαρο της ΝΔ στη Συγγρού, αλλά ούτε και με τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλ. Ελευθερίας.
Για ποια χρηματοδότηση μιλάνε λοιπόν; Τα όποια λειτουργικά μας έξοδα καλύπτονται από τις τσέπες μας και από την εθελοντική προσφορά φίλων. Οι μόνες χορηγίες προς το κόμμα είναι τα κουπόνια που αγοράζει ο κόσμος. 5 ευρώ, 10, 20, 50, όσα μπορεί και επιθυμεί ο καθένας. Με αυτά τα χρήματα Το Ποτάμι πληρώνει τις ελάχιστες διαφημίσεις για την προεκλογική του εκστρατεία, η οποία γίνεται κυρίως μέσω του Internet.
Υποθέτω ότι με βάση τα παραπάνω, μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει ότι δεν έχουμε ανάγκη από τον θείο Μπόμπολα. Τι να τον κάνεις όταν μπορείς και έχεις επιλέξει να μην ξοδεύεις άσκοπα λεφτά; Μήπως ο Μπόμπολας μας αγόρασε το πολυτελές βανάκι (ένα μεταχειρισμένο της προηγούμενης δεκαετίας που το ανακαινίσαμε) για να μην πληρώνουμε αεροπορικά εισιτήρια για τις εξορμήσεις; Μήπως αγόρασε στον Σταύρο την αντίκα βέσπα (εγώ πάντως την ζηλεύω, ειλικρινά) με την οποία κυκλοφορεί;
   Αν, ωστόσο, αυτοί που αναρωτιούνται δεν έχουν ακόμα πεισθεί, ας μας ρωτήσουν πού βρήκαμε τα λεφτά για συγκεκριμένες αγορές και έξοδα και εμείς θα απαντήσουμε αμέσως. Και σε όποιον επιθυμεί να μπει στο Ποτάμι, του λέμε το εξής: «Άσε τον θείο Μπόμπολα, πιάσε τα κουπόνια».

Γιώργος Κρητικός
Εθελοντής στο Ποτάμι
topotami12.wordpress.com

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...