Άρθρο της Εφης Χαραλαμποπούλου για την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο

Όλοι οι Έλληνες, άλλως η συντριπτική πλειοψηφία, καμαρώσαμε την παρουσία του Πρωθυπουργού μας στις Η.Π.Α., η οποία, με βεβαιότητα χαρακτηρίζεται επιτυχέστατη.

          Η υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Πρόεδρο Μπάιντεν  ,  οι εκδηλώσεις αγάπης, κατανόησης και ειλικρινούς φιλίας και εκτίμησης ήταν εμφανείς και στη συνάντησή τους στο Λευκό Οίκο και στην εκδήλωση που ακλολούθησε με την παρουσία της ελληνικής ομογένειας.

          Το αποκορύφωμα της επιτυχίας ήταν ασφαλώς η ομιλία του Πρωθυπουργού μας στην Ολομέλεια των Βουλευτών και  Γερουσιαστών όλων των παρατάξεων.

          Ο Πρωθυπουργός εξεφώνησε μία πράγματι εμπνευσμένη ομιλία με ιστορικά και πολιτικά στοιχεία επί 45 λεπτά  και καταγοήτευσε το ακροατήριο.

          Μίλησε για τη Δημοκρατία της Αρχαίας Ελλάδας, που ανέκαθεν εφαρμόζεται στην Αμερική, για την Ελευθερία και τους κοινούς          Αγώνες απόκτησής της, για το Κράτος Δικαίου και την ισότητα που πρέπει να απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες.

          Τόνισε όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν την Ελλάδα με τον επιβαλλόμενο τρόπο και είναι βέβαιο  ότι το έκανε και με άλλο τρόπο στις ιδιαίτερες συζητήσεις του.

          Αναφέρθηκε στη στάση της Ελλάδας  στο πρόβλημα της Ουκρανίας , στη σταθερή θέση της χώρας μας στο Δυτικό Κόσμο, στη συνέπεια της χώρας μας προς τους συμμάχους μας και το ΝΑΤΟ, στις Αρχές της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας,  στην κοινή θέση  των δύο λαών και στους δύο πολέμους , αλλά και σε κρίσιμες αργότερα στιγμές, στην ανάγκη ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία διαταράσσεται από τη γείτονα χώρα και στην ανάγκη ορθής απόφασης του Κογκρέσου στα παράλογα αιτήματα της Τουρκίας.

          Με την αρχιτεκτονικά δομημένη ομιλία του, πρωτοφανούς έμπνευσης, σε άψογα Αγγλικά, έστειλε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα σωστά και επιβαλλόμενα μηνύματα για όλα τ'ανωτέρω θέματα και για το Κυπριακό, στο κατάλληλο μέρος και στο κατάλληλο ακροατήριο.

          Πάνω από δέκα φορές η Πρόεδρος της Βουλής  Νάνσυ Πελόζι και η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις , αλλά και όλα τα μέλη του Κογκρέσου, χειροκρότησαν όρθιοι , με πάθος, τις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη , τις απόψεις του στ'ανωτέρω και σε όλα τα θέματα, ιδιαίτερα την άποψή του για το Κυπριακό.

          Δεν ήταν  χειροκροτήματα ευγένειας και αβροφροσύνης.

          Ήταν περίτρανη απόδειξη ότι όλοι συμμερίζονται τις απόψεις και τους προβληματισμούς του Πρωθυπουργού μας.

          Ήταν απόδειξη της  καλής σχέσης των δύο λαών και της αναβάθμισης της πρόσφατα.

          Ήταν απόδειξη της εκτίμησης της Ελλάδας ως χώρας Δημοκρατίας και στοιχείου ασφάλειας στην περιοχή μας και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

          Είναι απόδειξη της μεγάλης εκτίμησης που απολαμβάνει ο Πρωθυπουργός μας στις Η.Π.Α. , στην Ευρώπη και σίγουρα σε όλη την Υφήλιο, ως ένας Ηγέτης με Δημοκρατικές  Αρχές , με Πατριωτισμό, με ιδιαίτερη και σε βάθος γνώση   των προβλημάτων της χώρας και του Κόσμου , που με αποφασιστικότητα θα τιμήσει τη συμφωνία με τους συμμάχους μας , αλλά πάντα προασπιζόμενος το συμφέρον της Ελλάδας.

Κύριε Πρόεδρε, σ'ευχαριστούμε , διότι μας έκανες αληθινά Εθνικά Υπερήφανους!

 

Ευτυχία Γ. Χαραλαμπούλου

         Πρόεδρος

Διοικούσας Εκλογικής Περιφέρειας(Δ.Ε.Ε.Π.)

Δψδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...