Άμεση και πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου Ρόδου

Άμεση και πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου Ρόδου

- Την άμεση και πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου της Ρόδου με μόνιμο και πλήρους απασχόλησης προσωπικό, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή.

Τόνισε ότι πρέπει να μονιμοποιηθούν όλοι όσοι εργάζονται ήδη στο Νοσοκομείο με ελαστικές σχέσεις εργασίας, (Επικουρικοί ή με άλλα προγράμματα), να εξοφληθούν όλες οι εφημερίες στο προσωπικό και να πάρουν τα χιλιάδες ρεπό οι υγειονομικοί που τους χρωστά το Νοσοκομείο. Αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, που είναι μονάδα πρώτης γραμμής, ειδικά τώρα σε συνθήκες πανδημίας και ζήτησε την πλήρη στελέχωσή της με μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές. Ν’ απαλλαγεί το προσωπικό από τις εφημερίες με το ΕΚΑΒ, με αντίστοιχη  στελέχωση του ΕΚΑΒ σε γιατρούς και όλου του απαραίτητου δυναμικού και σε μέσα, για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του νησιού. Ανέλυσε όλη την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Νοσοκομείο λόγω της υποστελέχωσης, σε όλα τα τμήματα.

Επίσης για τη καθαριότητα και τη σίτιση ζήτησε να στελεχωθούν όλα τα τμήματα με μόνιμο προσωπικό πλήρους απασχόλησης, με δικαιώματα και να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα. Να σταματήσει το αίσχος, του μήνα-μήνα απασχόλησης συγκεκριμένα για το προσωπικό της καθαριότητας και να καταργηθούν οι εργολαβίες.

Κατήγγειλε τις άθλιες συνθήκες μέσα στις οποίες το ελλιπές προσωπικό  στα πλυντήρια του Νοσοκομείου καλείται να ανταποκριθεί στις τεράστιες ανάγκες του Νοσοκομείου, με επικίνδυνο και πεπαλαιωμένο εξοπλισμό χωρίς κλιματισμό, χωρίς εξαερισμό, υπερβάλλοντας εαυτόν.

Στην απάντησή του ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, αναφέρθηκε γενικά σε παρατάσεις συμβάσεων και προγράμματα του ΟΑΕΔ, ενώ για το Νοσοκομείο Ρόδου ανέφερε ότι θα προσληφθούν 22 έως το τέλος του 2020 και 40 συμβασιούχοι από τους οποίους έχουν ήδη προσληφθεί 30.

Η προοπτική αυτή εκτιμήθηκε από τον ίδιο τον υφυπουργό ως στελέχωση, λειτουργική αναβάθμιση, και  γενικότερος εκσυγχρονισμός του Νοσοκομείου της Ρόδου, ως πρώτη προτεραιότητα!!!

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ.Λαμπρούλης χαρακτήρισε αυτές τις προσλήψεις σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα τεράστια διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το Νοσοκομείο στη Ρόδο με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως και της σημερινής. Η κυβέρνηση επιδιώκει με την πολιτική που ασκεί στο χώρο της κατ’ όνομα πλέον δημόσιας υγείας, τη λειτουργία των νοσοκομείων ως επιχειρήσεις, με συμβασιούχους που θα πληρώνονται από έσοδα που θα εισπράττει το ίδιο το νοσοκομείο από τους ασθενείς. Οι μόνιμοι θα περιορίζονται στο ελάχιστον. 

Εξακολουθεί να αρνείται το υπουργείο Υγείας τον κατεπείγοντα χαρακτήρα και την απόλυτη ανάγκη κάλυψης του Νοσοκομείου Ρόδου με όλο το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό.

Ειδικά όπως εξελίσσεται η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Ρόδου με δύο μόνο αναισθησιολόγους σε 24ωρες συνεχόμενες βάρδιες, εγκυμονούν κίνδυνοι για ασθενείς των οποίων η κατάσταση θα μπορούσε να χαρακτησιστεί ως επείγουσα για χειρουργείο.

Η κυβέρνηση με τη στάση της γυρνά την πλάτη στις ανάγκες του Ροδιακού λαού. Γι αυτό είναι δική του η ευθύνη να διεκδικήσει την κάλυψη των αναγκών του σε δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, μέσα από δημόσιες δομές πλήρως στελεχωμένες και εξοπλισμένες.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...