«N. Σαντορινιός: Οι πολίτες πρέπει την Κυριακή να διασφαλίσουν να μην γυρίσει η χώρα πίσω. Πρέπει να μην ξεχάσουν και να μην την αφήσουν την κοινωνία στα χέρια αυτών που την κατέστρεψαν»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY-Θέμα: «N. Σαντορινιός: Οι πολίτες πρέπει την Κυριακή να διασφαλίσουν να μην γυρίσει η χώρα πίσω. Πρέπει να μην ξεχάσουν και να μην την αφήσουν την κοινωνία στα χέρια αυτών που την κατέστρεψαν»

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης στην ΕΡΑ Ρόδου και στις δημοσιογράφους Ρένα Βενιανάκη και Μαριέττα Γαβριλιώτη, έδωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

 https://www.youtube.com/watch?v=o3OBhMVf4gE&feature=youtu.be

 

Δεν θα αλλάξει η Κυβέρνηση για αυτό και το Μεταφορικό Ισοδύναμο δεν κινδυνεύει

«Το Μεταφορικό Ισοδύναμο είναι ένα μέτρο που αυτή η Κυβέρνηση δημιούργησε για τους νησιώτες, με τους νησιώτες. Είναι η κατάκτηση των νησιών μας και η αναγνώριση των δύσκολων συνθηκών της Νησιωτικότητας. Σε περίπτωση επανόδου των πιο σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών η υπεράσπιση του μέτρου επαφίεται στους ίδιους τους νησιώτες και πιστεύω πως, όσο και αν θέλουν κάποιοι, δεν θα τους επιτραπεί να το καταργήσουν. Όμως η Κυβέρνηση αυτή δεν θα αλλάξει και έτσι το μοναδικό αυτό μόνιμο μέτρο για την Νησιωτικότητα δεν κινδυνεύει». 

Οι ειδικοί συντελεστές ΦΠΑ δεν έπαψαν ποτέ να είναι στην ατζέντα μας

«Σε επίπεδο Ευρωζώνης, το πλαίσιο μέσα στο οποίο η οικονομία μας κινείται, η τάση είναι η κατάργηση όλων των ειδικών συντελεστών ΦΠΑ και η επιβολή μιας μόνιμης, ενιαίας φορολόγησης. Άλλωστε αυτό επιβεβαιώθηκε από την πρόταση της Κομισιόν για κατάργηση όλων των εξαιρέσεων ΦΠΑ και με δική μας πρόταση, αυτής της Κυβέρνησης, έγινε αποδεκτό το να διατηρηθούν εξαιρέσεις στο ΦΠΑ από κάποια Κράτη- Μέλη. Επομένως οι ειδικοί συντελεστές ΦΠΑ δεν έφυγαν ποτέ από την ατζέντα μας και δεν έπαψαν να είναι προγραμματική μας θέση και μέρος των διεκδικήσεών μας».   

 

Η μεσαία τάξη και ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η μεσαία τάξη συνίσταται από τους συνταξιούχους, τους δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Αυτά τα στρώματα ήταν επίσης που χτυπήθηκαν πιο βάναυσα από την Κρίση και τα Μνημόνια. Πάμε να δούμε τι συνέβη στο εισόδημά τους και από ποιους: Το κόψιμο, κατά 40%, των συντάξεων έγινε επί κυβέρνησης ΝΔ -ΠΑΣΟΚ. Η κατάργηση του ΕΚΑΣ, ήταν ήδη προσυμφωνημένη από την προηγούμενη Κυβέρνηση και εφαρμόστηκε επί των ημερών μας, το μέσο εισόδημα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ μειώθηκε κατά 5.000€ και 1εκ πολιτών από τη μεσαία τάξη φτωχοποιήθηκε». 

«Εμείς πράγματι αυξήσαμε τις εισφορές υπέρ υγείας 4%, διορθώσαμε όμως την αδικία με τις συντάξεις χηρείας που πράγματι υπήρχε στο νόμο Κατρούγκαλου και οι άνθρωποι αυτοί θα πάρουν αναδρομικά τα χρήματά τους, συνδέσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές με το εισόδημα του ελεύθερου επαγγελματία και του αγρότη και αυτή τη στιγμή περίπου το 97% αυτών των κοινωνικών ομάδων πληρώνει χαμηλότερες εισφορές, καταργήσαμε τον υποκατώτο μισθό και δώσαμε μια πρώτη αύξηση του κατώτατου μισθού 11%».

Τα προγράμματα και το διακύβευμα των εκλογών

«Θεωρώ ότι η πορεία της χώρας και της οικονομίας, από το 2015 έως σήμερα, έχει σαφώς βελτιωθεί. Θεωρώ ότι οι πολίτες είδαν τις προσπάθειες που κάναμε ώστε να βγει η χώρα από τα Μνημόνια, τις προσπάθειες να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια με τετραπλασιασμό των δαπανών για το Κοινωνικό Κράτος, την βελτίωση των συνθηκών του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, τις 19.000 προσλήψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού, την βελτίωση των εργασιακών σχέσεων, την ενίσχυση της Παιδείας με αναπληρωτές και μόνιμους εκπαιδευτικούς».

«Η ΝΔ θέλει να καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου- κίνηση που θα δημιουργήσει έλλειμμα στον ΕΦΚΑ ενώ αυτή τη στιγμή έχουμε πλεόνασμα 1δις-, να επιστρέψουν οι ασφαλιστικές εισφορές στα προηγούμενα επίπεδα, να επιβληθεί επικουρική ασφάλιση στους αγρότες και στους ελεύθερους επαγγελματίες που θα φτάσει στο 7% για την επιβάρυνση του εισοδήματός τους, θα περάσει τις επικουρικές συντάξεις στον ιδιωτικό τομέα και θα μεταφέρει υπηρεσίες των νοσοκομείων σε επιχειρηματίες, θα καταργήσει τις συλλογικές και κλαδικές συμβάσεις και θα φέρει ανακατατάξεις στο 8ωρο και στην πενθήμερη εργασία».

«Οι πολίτες πρέπει την Κυριακή να διασφαλίσουν να μην γυρίσει η χώρα πίσω. Πρέπει να μην ξεχάσουν και να μην την αφήσουν την κοινωνία στα χέρια αυτών που την κατέστρεψαν».

Γιατί ΣΥΡΙΖΑ και γιατί Νεκτάριο Σαντορινιό σε αυτές τις εκλογές

Στο πρόσωπο μου και στον ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζονται σημαντικές θεσμικές τομές και έργα που έγιναν στα νησιά μας με πιο σημαντικά: Το Μεταφορικό Ισοδύναμο που εφαρμόζεται με μεγάλη αποδοχή από τους νησιώτες και τους νησιώτες επιχειρηματίες, είναι η επιτομή των νησιωτικών πολιτικών που αναγνωρίζει στην πράξη την Νησιωτικότητα και δημιουργεί ευκαιρίες ανάπτυξης. Ενώ από από 1/1/2020, σύμφωνα με τον Νόμο του μέτρου, η επιδότηση των καυσίμων θα ξεκινήσει και για τα μεγάλα νησιά, όπως η Ρόδος. Η τοποθέτηση και λειτουργία αφαλατώσεων σε νησιά όπως οι Λειψοί, το Αγαθονήσι, η Πάτμος, το Καστελόριζο, η Σύμη, κα. βοήθησαν στην οριστική επίλυση χρόνιων προβλημάτων ύδρευσης και αναβάθμισαν το επίπεδο της καθημερινότητας των κατοίκων. Η ενίσχυση με 58εκ €, μέσω των Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, από τον κρατικό προϋπολογισμό για κομβικά έργα υποδομής στα νησιά μας. Η αποκατάσταση της Ροδιακής έπαυλης, ένα τοπόσημο του νησιού μας που κατέρρεε και κανένας μέχρι τώρα δεν ενδιαφέρθηκε. Με προσωπική προσπάθεια και την βοήθεια πολλών συναρμόδιων υπουργείων, παραχωρήθηκε στον Δήμο Ρόδου και επιχορηγήθηκε η αναστήλωσή της με 3.5εκ € και αυτές τις μέρες ξεκινούν οι εργασίες. Η χρηματοδότηση με 21,3εκ €, από εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Φιλόδημος, της β΄φάσης ύδρευσης από το φράγμα Γαϊδούρα της Ρόδου που αποτελεί ένα αναγκαίο έργο για το νησί. Η αύξηση του προϋπολογισμού των άγονων γραμμών και η ενίσχυση δρομολογίων για τα μικρά νησιά. Η στελέχωση με γιατρούς- οπλίτες των περιφερειακών νησιωτικών ιατρείων».

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...