« 1-7 Ιουλίου οι υποβολές αιτήσεων όλων των εργαζομένων στον ΕΡΓΑΝΗ για την λήψη αποζημίωσης ειδικού σκοπού Ιουνίου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-« 1-7 Ιουλίου οι υποβολές αιτήσεων όλων  των εργαζομένων στον ΕΡΓΑΝΗ  για την λήψη  αποζημίωσης ειδικού σκοπού Ιουνίου»

- Σύμφωνα με το ΦΕΚ 104/30.5.2020 και την ΚΥΑ υπ. Αριθμό 23102/477/12-06-2020 (Β 2268), όλοι οι εργαζόμενοι που είχαν δικαίωμα επαναπρόσληψης, και εργάστηκαν την περσινή τουριστική περίοδο 2019 σε εποχιακά κύρια και μη κύρια ξενοδοχειακά και τουριστικά καταλύματα, είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για το διάστημα 01/6/2020 – 30/9/2020.

  Συγκεκριμένα, για την λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον μήνα Ιούνιο, όλοι οι εργαζόμενοι που δεν προσλήφθηκαν εντός Ιουνίου, πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλουν Υπεύθυνη Δήλωση στο «ΕΡΓΑΝΗ» στην ηλεκτρονική πλατφόρμα  του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων (supportemployees.services.gov.gr) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

    Διευκρινίζουμε, ότι την διαδικασία, για την λήψη αποζημίωσης ειδικού σκοπού του Ιουνίου, πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθούσουν και εργαζόμενοι, ξενοδοχείων που θα επαναλειτουργήσουν αρχές Ιουλίου, οπότε και θα επαναπροσλάβουν υποχρεωτικά το προσωπικό τους.

    Οι εργαζόμενοι υποβάλλουν την υπεύθυνη δήλωση στο «ΕΡΓΑΝΗ», χωρίς να απαιτείται υπεύθυνη δήλωση από τον εργοδότη,  από 1/7/2020-7/7/2020. Στην υπεύθυνη δήλωση εκτός από τα προσωπικά στοιχεία του εργαζόμενου και τα στοιχεία του προσωπικού του τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ), συμπεριλαμβάνονται και τα στοιχεία του εργοδότη (του έτους 2019) τα  οποία αντλούνται αυτόματα από το ΠΣ  «ΕΡΓΑΝΗ».

    Οι εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την υπεύθυνη δήλωση στη πλατφόρμα του «ΕΡΓΑΝΗ», είτε αυτοπροσώπως, είτε μέσω του προσωπικού τους λογιστή, είτε μέσω του Σωματείου μας (εφόσον είναι μέλη).

   Η είσοδος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του «ΕΡΓΑΝΗ», (supportemployees.services.gov.gr) γίνεται με τα προσωπικά στοιχεία  Taxis Net του κάθε εργαζόμενου (όνομα χρήστη, κωδικό) και του αριθμού ΑΜΚΑ.

       Στην σπάνια περίπτωση, που κάποιος εργαζόμενος, άρχισε να εργάζεται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας εντός του Ιουνίου 2020, την Υπεύθυνη δήλωση αναστολής σύμβασης (για το χρονικό διάστημα μέχρι να επαναπροσληφθεί ο εργαζόμενος), και την λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού του εργαζόμενου,  υποβάλει ο εργοδότης.   

      Σε κάθε περίπτωση, η καταβολή του ποσού αποζημίωσης ειδικού σκοπού, στους δικαιούχους, θα πραγματοποιηθεί μετά τη διασταύρωση των στοιχείων από το Υπουργείου Εργασίας.

     

                                                                                                      Ρόδος , 29 Ιουνίου 2020

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το...
Κανονικά τελέστηκε η λειτουργία των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού στη Ρόδο από τον...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να...
Ένα βιβλίο για τη ζωή του Συμιακού Κωνσταντίνου Σιμωνίδη, γραμμένο από το Νικολό Φαρμακίδη. - Ο...