« Καθρέφτη, Καθρεφτάκι μου….» - της Φωτεινής Χαλκιά - Καζαμία

« Καθρέφτη, Καθρεφτάκι μου….»  της Φωτεινής Χαλκιά - Καζαμία

Νομίζω ότι θα πρέπει να σταματήσει ο θόρυβος και όλη αυτή η κουραστική και μικροπρεπής κριτική που συνηθίζουμε εδώ στο νησί μας... Ο λόγος για την πολυσυζητημένη εκπομπή του κ. Μάνεση.... Έχουμε άραγε το δικαίωμα να κρίνουμε εμείς την δουλειά ενός σοβαρού και έμπειρου δημοσιογράφου? Θα μου πείτε " μα και βέβαια ! αφού αναφέρθηκε στο νησί μας... Πως δεν έχουμε το δικαίωμα να ασκήσουμε κριτική!..."Μην είμαστε όμως κακοπροαίρετοι και κακόβουλοι! Αναλογιστείτε την πίεση της συγκέντρωσης του τηλεοπτικού υλικού αλλά και το " συμμάζεμα " του τηλεοπτικού χρόνου! Εξάλλου εμείς "συστήσαμε" την Κάρπαθο στον Μάνεση. Μόνο που στο πρώτο αυτό " ραντεβού" δεν βάλαμε τα καλά μας! 
Νομίζω ότι ο κύριος Μάνεσης ήρθε στο νησί μας και μας έκανε και ένα καλό: Η εκπομπή του αντικατόπτρισε την μιζέρια μας. Μας έδειξε μία Κάρπαθο που δεν είναι μόνο οι όμορφες παραλίες της...Λυπάμαι που θα το πω αλλά εγώ είδα μία Κάρπαθο τριτοκοσμική... Αναμφίβολα, σε αυτό δεν φταίει ο δημοσιογράφος! 
Η εκπομπή του κ. Μάνεση λοιπόν μου θύμισε τον καθρέπτη με την κακιά μάγισσα από το παραμύθι της Χιονάτης. Έχουμε συνηθίσει να μας απαντά ο Καθρέπτης μας ότι το " πιο όμορφο νησί είμαστε εμείς..."Έχουμε μία ωραιοπάθεια που δεν ξέρω κατά πόσο είναι υγιής....Το ό, τι ο τηλεοπτικός "καθρέπτης " έδειξε την ασχήμια μας είναι νομίζω αυτό που θα πρέπει να αναλογιστούμε και να αναρωτηθούμε το " γιατί". Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα και συναίσθημα να έχεις επίγνωση της ασχήμιας σου και αλλιώς να την βλέπεις στον καθρέπτη. Όπως επίσης το να νομίζεις ότι είσαι όμορφος/η και κάποια στιγμή να βλέπεις στον καθρέπτη ότι δεν είσαι αυτός /η που νόμιζες μέχρι τώρα...
Συμπερασματικά, θα αναφέρω μεταφρασμένη μία φράση του Αμερικανού δημοσιογράφου Robert Hilliard ο οποίος κάποτε αντιμετώπισε ανάλογη περίπτωση : " Το πρόβλημα δεν βρίσκεται στις εκπομπές. Βρίσκεται μέσα μας..."

 

 

                                                                                                                  ΦΩΤΕΙΝΗ ΧΑΛΚΙΑ- ΚΑΖΑΜΙΑ

Δημοσιογράφος    Γρ. Τύπου Δήμου Καρπάθου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...