«Όλα έτοιμα» για τον 6ο Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο Ρόδου, την Κυριακή!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- «Όλα έτοιμα» για τον 6ο Διεθνή

Μαραθώνιο Δρόμο Ρόδου, την Κυριακή!

 

-Όλα είναι έτοιμα για τον 6ο Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο Ρόδου, που θα διεξαχθεί την Κυριακή

14 Απριλίου 2019. Οι συνδιοργανωτές δηλώνουν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την προετοιμασία,

 τις συμμετοχές, τους εθελοντές, τους χορηγούς και γενικότερα, το κλίμα ενθουσιασμού που έχει δημιουργηθεί λίγο πριν την κορυφαία αθλητική γιορτή τα τελευταία χρόνια στο Νότιο Αιγαίο!

Στο «Best Western Plaza Ηotel» πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελευταία συνέντευξη Τύπου, στην οποία παραβρέθηκαν, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, χορηγών κι εθελοντικών ομάδων.

 

Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Τουρισμού,

κα. Μαριέτα Παπαβασιλείου, είπε:

«Η Ρόδος είναι έτοιμη να υποδεχθεί δρομείς από 48 χώρες του κόσμου, επισκέπτες που καταφθάνουν στο νησί απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης με αφορμή τον 6ο Διεθνή Μαραθώνιο! Ανάμεσά τους,

ο Κενυάτης Μπέρναρτ Τσιρτσίρ, που ήρθε να κάνει ρεκόρ διαδρομής.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι για το νέο ρεκόρ που πετυχαίνει ο Μαραθώνιός μας.

Από την πρώτη στιγμή, πέρα από τον αθλητικό χαρακτήρα του αγώνα, εστιάσαμε στην προσέλκυση δρομέων και τουριστών στη Ρόδο, πέραν της υψηλής τουριστικής σεζόν και διαπιστώνουμε με μεγάλη ικανοποίηση ότι πετυχαίνουμε το στόχο αυτό.

Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους δρομείς στη Ρόδο για να βιώσουν την αυθεντική ελληνική νησιωτική φιλοξενία σε συνδυασμό με την εμπειρία ενός μεγάλου δρομικού αγώνα σε ένα από τα ωραιότερα νησιά.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου μας έδωσε  την  ευκαιρία  να  επενδύσουμε  στην δυναμική  αγορά του Αθλητικού Τουρισμού, μεταξύ άλλων, και  ταυτόχρονα να  επιτύχουμε  σημαντική προστιθέμενη  αξία  στο  τουριστικό  µας  προϊόν.

 

 

 

 

Η προσπάθειά μας αυτή επιβραβεύτηκε με το χρυσό βραβείο που απέσπασε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στα TOURISM AWARDS για τον Μαραθώνιο Ρόδου.

Πρόκειται για μία σημαντική διάκριση στον κορυφαίο θεσμό τουριστικών βραβείων στη χώρα μας.

Μας κάνει να αισθανόμαστε ότι αναγνωρίζονται οι κόποι μας για την ανάδειξη και καταξίωση του Μαραθωνίου της Ρόδου. Μας χαρίζει αισιοδοξία. Μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά!

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου μας αναγνωρίζεται πλέον ως θεσμός, όχι μόνο στην Ελλάδα. Αυτό δεν συνέβη από τη μία μέρα στην άλλη. Χρειάστηκε πολλή δουλειά, μεγάλη προσπάθεια και αφοσίωση στο στόχο!

Αυτή η αποδοχή και αναγνώριση, πιστεύω ότι είναι η μεγαλύτερη επιτυχία. Θεμελιώνει τον αγώνα

σε γερές βάσεις.

Οφείλω όμως να πω ότι δεν θα τα είχαμε καταφέρει χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια των χορηγών μας, πολλοί από τους οποίους είναι δίπλα μας από την πρώτη στιγμή, μοιράζονται

το όραμά μας και στηρίζουν έμπρακτα τη διοργάνωση.

Θέλω να ευχαριστήσω…

Τον μεγάλο ονομαστικό χορηγό του αγώνα των 5 χλμ. όμιλο Η Hotels collection.

Tα Atrium Hotels,  χορηγός εθελοντισμού

Το Rodos Palace, χορηγός του παιδικού αγώνα.

Το Mitsis Grand Hotel,  χορηγός  φιλοξενίας

Το ξενοδοχείο Sunrise 

την Adidas

Το Best Western Plaza, που φιλοξενεί και φέτος την γραμματεία του αγώνα.

Την Κοσμοκάρ-Ξενάκης, που εξασφαλίζει το πράσινο αποτύπωμα του αγώνα

Την ΒΑΠ Κουγιός, που διαθέτει τα νερά για τους δρομείς μας,

Τη στοιχηματική ιστοσελίδα interwetten, το Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου, τα ελληνικά καλλυντικά Garden of Panthenols, την εταιρεία Καυκάς, τη ΔΕΡΜ.Α.Ε. το ξενοδοχείο Semiramis,

την Amstel free.

Ευχαριστούμε τη Dingo   που είναι χορηγός ψηφιακής προβολής του  αγώνα και χορηγό προβολής του αγώνα στο εξωτερικό τον  ΑΝΤ1 Satellite. 

Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ και την ευχαριστούμε θερμά. Επίσημος Αερομεταφορέας του Διεθνούς Μαραθωνίου της Ρόδου είναι η Aegean Airlines. H Blue Star Ferries, είναι Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών και τους ευχαριστούμε επίσης.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους εθελοντές μας, όλες τις ομάδες και τους συλλόγους που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διοργάνωσης.

Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής για τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου,

που προάγει τα ιδανικά του ευ αγωνίζεσθαι, του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς, που προωθεί την  Αθλητική συμμετοχή και «εκπαιδεύει» τους δρομείς του αύριο, που αναδεικνύει την ιστορική, αρχιτεκτονική κληρονομιά της Ρόδου και τις φυσικές της ομορφιές. Η κυκλική παραθαλάσσια διαδρομή δίπλα από τα τείχη της Μ. Πόλης και πλάι στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, είναι μοναδική!

Ευχαριστώ όλη την ομάδα, τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, τους ανθρώπους που δουλεύουν για

να πραγματοποιηθεί αυτός ο αγώνας. Είναι άνθρωποι οι οποίοι με μεράκι και με πολλή αγάπη δίνουν κάθε φορά τον καλύτερό τους εαυτό για ένα άψογο αποτέλεσμα!

Ευχαριστούμε όλους τους κατοίκους του νησιού και τους φίλους του μαραθωνίου που έχουν αγκαλιάσει τον αγώνα! Τους χρειαζόμαστε και τους θέλουμε κοντά μας!

Ο Διεθνής Μαραθώνιος, έχοντας όλη αυτή την υποστήριξη θα συνεχίσει να εξελίσσεται με σταθερά βήματα και να χαρίζει διεθνή ακτινοβολία στη Ρόδο!

Σας περιμένουμε όλους την Κυριακή στη μεγάλη αθλητική γιορτή της Ρόδου μας».

 

 

 

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Ζήκας, τόνισε:

«Για μία ακόμη χρονιά η διοργάνωση του Μαραθώνιου δρόμου της Ρόδου αποτελεί το αθλητικό γεγονός της χρονιάς για το Νότιο Αιγαίο.

Οι συμβολισμοί που κρύβονται πίσω από τη συμμετοχή σε έναν Μαραθώνιο δρόμο δεν αρχίζουν ούτε τελειώνουν στην αθλητική συμμετοχή (στήριξη δρομικού κινήματος, υγιεινός τρόπος ζωής, βελτίωση σωματικής και ψυχικής υγείας), στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου (αθλητικός τουρισμός, ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς , τοπικής ιστορίας, φυσικού περιβάλλοντος),   αλλά  στην ανάδειξη αξιών  όπως ο εθελοντισμός, η κοινωνική προσφορά, η αλληλεγγύη, η συμμετοχή, η ευγενής άμιλλα,

ο υγιής συναγωνισμός, ο σεβασμός στο περιβάλλον (λαμβάνοντας υπόψη την αλόγιστη χρήση υδρογονανθράκων, την κλιματική αλλαγή και την μη τήρηση των πρωτοκόλλων)

Το αγκάλιασμα της τοπικής κοινωνίας, πανελλαδικά αλλά και διεθνώς όπως διαφαίνεται από το ολοένα αυξανόμενο πλήθος των συμμετοχών, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια για διαρκή βελτίωση.»

 

Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Στέφανος Κυριαζής, είπε:

«Ο Μαραθώνιος Ρόδου είναι μια μεγάλη γιορτή, που στήθηκε μετά από πολύ κόπο. Είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που η φήμη του έχει ξεπεράσει πια, για τα καλά,

τα σύνορά μας. Ο Δήμος Ρόδου και ο ΔΟΠΑΡ, το στηρίζουν υλικά και ηθικά και θα συνεχίσουν να

το κάνουν με τον ίδιο ζήλο. Όπως και κάθε αθλητική εκδήλωση στο νησί της Ρόδου. Ευχαριστώ τους εθελοντές και τους χορηγούς, η συμβολή των οποίων είναι τεράστια. Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, Στο τέλος του 6ου Μαραθωνίου θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Καλώ όλους»

 

Ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα κ. Νίκος Πολιάς, τόνισε, μεταξύ άλλων:

Οι συμμετοχές έχουν αυξηθεί, παρά το γεγονός ότι την ίδια ημέρα έχουμε τον Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης, όπως και το Iron του Κόστα Ναβαρίνο. Οι συμμετοχές στο Μαραθώνιο και στον ημιμαραθώνιο της Ρόδου έφθασαν στις 500, με αθλητές από 48 χώρες. Στα 10 χιλιόμετρα έχουμε αύξηση 35% και στα 5 χιλιόμετρα αύξηση της τάξεως του 20%, σε σχέση με πέρσι. Είμαστε έτοιμοι. Όσον αφορά την τροφοδοσία, είναι η πληρέστερη που υπάρχει στην Ελλάδα. Το ότι ήρθε ο Κενιάτης Τριρτσίρ, είναι πολύ ευχάριστο για τη διοργάνωση. Είναι γνωστός αθλητής στον κόσμο των Μαραθωνίων Δρόμων και ήρθε να κάνει πολύ καλό χρόνο, που θα μας διαφημίσει σαν Ρόδος πολύ περισσότερο.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή θα αρχίσουν από τις 5.45 το πρωί και θα ολοκληρωθούν γύρω στις 1.30 μετά το μεσημέρι. Ζητούμε την κατανόηση των οδηγών και την συμμόρφωση τους στις υποδείξεις των αρμοδίων, για την ασφάλεια των εμπλεκομένων στον αγώνα.»

 

 

-Στην συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε ο Γερμανός μάνατζερ του Κενυάτη μαραθωνοδρόμου, που έδειξε ιδιαίτερα χαρούμενος που ο ίδιος και ο αθλητής του βρίσκονται στη Ρόδο για τον Μαραθώνιο της.

Επίσης, παραβρέθηκε, ο παλαιότερα πρόεδρος του ΓΑΣ «Η Υγεία» Ρόδου κ. Λευτέρης Καστρουνής,

που από τη δεκαετία του ΄90 διοργάνωσε πολλούς μεγάλους Μαραθωνίους Δρόμους στη Ρόδο.

 

 

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 2019

Αφετηρία/ Τερματισμός: Πλατεία Ελευθερίας, Βωμός της πατρίδας

Περιγραφή της διαδρομής: Κυκλική διαδρομή απόστασης 21.097μ., την οποία οι δρομείς θα πρέπει

να καλύψουν δύο φορές:

 

 

Κέντρο Ρόδου Πλατεία Ελευθερίας Ακτή Σαχτούρη Οδός Αυστραλίας Νέα περιφερειακή Ρόδου 1η Αναστροφή στα φανάρια της διασταύρωσης της Νέας περιφερειακής Ρόδου με τη Λεωφόρο Καλλιθέας Νέα περιφερειακή Ρόδου Οδός Αυστραλίας Ακτή Σαχτούρη Πύλη Ελευθερίας Μύλοι 2η Αναστροφή στο Ελαφάκι Μαρίνα Μανδρακίου Κέντρο, Πλατεία Ελευθερίας Οδός Σάββα ΝικολάουΟδός Γεωργίου Παπανικολάου Οδός Κω Οδός Λέρου Οδός Καλύμνου Ακτή Μιαούλη Κάτω Πέτρες Οδός Κρητικά/Ιαλυσού 3η Αναστροφή στα φανάρια της διασταύρωσης της οδού Ιαλυσού/Κρητικά με τη οδό Ηλιάδων (Φανερωμένη)Οδός Ιαλυσού/ΚρητικάΚάτω Πέτρες Ακτή Μιαούλη Οδός Καλύμνου Οδός Λέρου Οδός Κω Οδός Γεωργίου Παπανικολάου Πλατεία Ελευθερίας Πλατεία ΚουντουριώτηΕπανάληψη διαδρομής Τερματισμός: Κέντρο Ρόδου, Πλατεία Ελευθερίας.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

-07:30 Μαραθώνιος Εκκίνηση Πλατεία Ελευθερίας

-07:30 Ημιμαραθώνιος Εκκίνηση Πλατεία Ελευθερίας

-07:40 Αγώνας δρόμου 10.000μ  Εκκίνηση Πλατεία Ελευθερίας

-11:50-11.52: Αγώνας δρόμου 5.000μ  Εκκίνηση Πλατεία Ρίμινι (Ήχος και Φως)

-13.00 Παιδικός  Αγώνας  1.000μ. Εκκίνηση Πλατεία Ελευθερίας

 

 

ΔΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ

Όπως πέρσι, έτσι και φέτος, η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου έχει φροντίσει

δύο περιφερειακά ελεύθερα πάρκινγκ, για την ευκολότερη πρόσβαση των θεατών στο κέντρο.

Πιο συγκεκριμένα, θα υπάρχει ένα πάρκινγκ στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» στο Καρακόνερο κι ένα στο Αρχαίο Στάδιο. Και τα δύο θα είναι φυλασσόμενα. Για την μεταφορά των επιβατών η Επιτροπή έχει φροντίσει μίνι βαν, που θα αναχωρήσουν από τις 11:00 και

θα αποβιβάζουν τον κόσμο στο Πάρκο Δημοκρατίας. Θα κάνουν εναλλάξ δρομολόγια,

ανά μισή ώρα. Το τελευταίο δρομολόγιο από το πάρκο θα γίνει στις 13:30.

 

 

Ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Δρόμου ενισχύοντας τον Εθελοντισμό που αποτελεί μορφή ενεργού συμμετοχής του πολίτη στα κοινά, με τη συμβολή του στην αντιμετώπιση των αναγκών της καθημερινής ζωής, συμπεριέλαβε και στο φετινό  πρόγραμμα των εκδηλώσεων το έργο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» και την ευχαριστούν για αυτό.

«Μας δίνεται η ευκαιρία και πάλι να στείλουμε το αληθινό μήνυμα του εθελοντισμού και της προσφοράς στον συνάνθρωπο μας», λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Φιλήμονας Νικολάου.

Και κατέληξε: «Τη ζωή δεν μπορούμε να την αγοράσουμε, αλλά μπορούμε να την χαρίσουμε, αφιερώνοντας 10 μόνο λεπτά από τον χρόνο μας».

 

 

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ

Στην πλατεία Δημαρχείου την Κυριακή θα στηθεί ειδικό περίπτερο, από το οποίο θα γίνεται ενημέρωση από μέλη του Συλλόγου. Παράλληλα, με λίγο σάλιο, ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να γίνει και δότης μυελού των οστών. Επίσης, στον αγώνα των 5.000 μέτρων τα φανελάκια των συμμετεχόντων θα φέρουν και το λογότυπο του Συλλόγου.

 

 

 

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου, καθώς και με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Γίνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και έχει συμπεριληφθεί και στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://rhodesmarathon.gr

Facebook:  https://www.facebook.com/roads2rhodes

Twitter: https://twitter.com/RoadstoRhodes

Instagram: https://www.instagram.com/roadstorhodes

 

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...