«Χρυσό Βραβείο στο ελαιόλαδο ‘Alexandros Olive Grove’ στον 5ο διεθνή διαγωνισμό ATHIOOC 2020»

Ρόδος 25 Ιουνίου 2020-Δελτίο Τύπου

- «Χρυσό Βραβείο στο ελαιόλαδο ‘Alexandros Olive Grove’

στον 5ο διεθνή διαγωνισμό ATHIOOC 2020»

- Περήφανο Χρυσό Βραβείο απέσπασε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Alexandros Olive Grove της οικογένειας Πασσάλη, στον 5ο διεθνή διαγωνισμό “Athena International Olive Oil Competition”, που ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Λέσβο.

Ανάμεσα σε δεκάδες συμμετοχές, με εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα από όλο τον κόσμο, το ροδίτικο ελαιόλαδο «Alexandros Olive Grove» ξεχώρισε από τη ντελικάτη του γεύση, το φρουτώδη του χαρακτήρα, την ορμή, το χρώμα, την παχύτητα και τη διαύγειά του. Τα χαρακτηριστικά αυτά ενθουσίασαν τους κριτές της “ATHIOOC 2020”  και του απένειμαν Χρυσό Βραβείο, που κι αυτό έρχεται να προστεθεί στη σειρά των διεθνών διακρίσεων που έχει επιτύχει το ελαιόλαδο της οικογένειας Πασσάλη.

Την επιμέλεια του ελαιολάδου έχει ο ίδιος ο Αλέξανδρος Πασσάλης, που παρακολουθεί ολόκληρη τη σειρά παραγωγής. Από τη φροντίδα των ελαιώνων, τη συγκομιδή του καρπού, τη μεταφορά του και την αυθημερόν ψυχρή του έκθλιψη ώστε να διατηρηθούν αναλλοίωτα τα θρεπτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά στο ελαιόλαδο.

Η παραγωγή του «Alexandros Olive Grove» προέρχεται από  ελαιόδεντρα ηλικίας 40 έως 80 ετών, ποικιλίας Κορωνέικη, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή του Θεολόγου. Η περιοχή αυτή έχει αποδειχθεί πως διαθέτει εξαιρετικές εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες που με τη σειρά τους ευνοούν τους ελαιώνες και κατά συνέπεια το παραγόμενο ελαιόλαδο.

Σημειώνεται ότι το ίδιο ελαιόλαδο προσφέρεται από την κουζίνα του ξενοδοχείου Alex Beach και του Rodi Pure Deli, που ανήκουν στην οικογένεια Πασσάλη.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...