«Το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»

«Το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»

-Με αθρόα προσέλευση στελεχών και μελών του Κινήματος πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, η εκδήλωση του Τομέα Αυτοδιοίκησης της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κιν. Αλλαγής Νοτίων Δωδεκανήσων με θέμα «Νησιωτικά προβλήματα και οι προοπτικές επίλυσής τους σε Ά και ΄Β Βαθμό Αυτοδιοίκησης» στο ξενοδοχείο Best Western Plaza.

 Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν στελέχη του Κινήματος που υπηρέτησαν την αυτοδιοίκηση, στελέχη και μέλη του κόμματος δείχνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε για να υπηρετήσει την κοινωνία και τις ανάγκες της, και πως η συμμετοχή και οι ανοιχτές πολιτικές διαδικασίες ανοίγουν τον δρόμο για την άμεση πρόσβαση των πολιτών στα κοινά με την ενεργό δράση τους στην εξεύρεση λύσεων και την λήψη αποφάσεων.

 Στην διαβούλευση, στο πλαίσιο της αναζήτησης λύσεων και κατάθεσης προτάσεων, τέθηκαν επί τάπητος σημαντικά θέματα που απασχολούν τις κοινωνίες των νησιών, δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των κατοίκων και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους όπως:

 • Η ολοκλήρωση των σταδίων της Διοικητικής Αποκέντρωσης που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ,
 • Η υποστελέχωση και υπολειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, των Κ.Υ. και των Αγροτικών Ιατρείων των νησιών μας,
 • Η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και η διαχείριση των περιβαλλοντικών προκλήσεων,
 • Η αειφόρος διαχείριση των πόρων, του νερού της ενέργειας και των αποβλήτων των νησιών,
 • Η επίτευξη της ενεργειακής διασύνδεσης των νησιών και η απελευθέρωση των Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για χρήση από τους νησιώτες,
 • Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης και η αξιοποίηση από τους Δήμους των νησιών,
 • Το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Ρόδου και οι τρόποι αντιμετώπισής του,
 • Το χωροταξικό πρόβλημα των νησιών,
 • Η εκμετάλλευση της δημόσιας και δημοτικής ακίνητης περιουσίας,
 • Η ανάγκη για την ποιοτική αναβάθμιση του Τουριστικού Μοντέλου των νησιών,
 • Η ανάδειξη του πολιτισμικού και του παραδοσιακού χαρακτήρα των νησιών,
 • Η εκμετάλλευση και η ανάδειξη των πολιτισμικών μνημείων της Ρόδου και των παροικιακών συλλόγων των νησιών της Δωδεκανήσου,
 • Οι υποδομές, οι μετακινήσεις και η διασυνδεσιμότητα των νησιών.

Ο γόνιμος διάλογος μέσα από τις ενδιαφέρουσες ομιλίες και τοποθετήσεις των μελών του Κινήματος αποτελούν τη βάση για την αξιοποίηση των συμπερασμάτων που θα μετουσιωθούν σε προτάσεις από την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ με στόχο την αντιμετώπιση των καίριων προβλημάτων των νησιών μας.

Το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά αγωνίστηκε για να καταστεί δυνατή η διοικητική αποκέντρωση, η ενδυνάμωση, η οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των Δήμων και των Περιφερειών, η συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και η δημιουργία κοινωνιών ενεργών πολιτών, μέσα από τις οποίες θα επιτυγχάνεται η διαφάνεια και ο έλεγχος της Διοίκησης.

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νοτίων Δωδεκανήσων ανοίγει διάλογο με την κοινωνία με στόχο μια ισχυρή αυτοδιοίκηση με θέσεις και προτάσεις ανοίγοντας έναν κύκλο συζητήσεων και βάζοντας σε διαβούλευση όλα τα ζητήματα που υφίστανται στις δημοτικές ενότητες της Ρόδου και στα νησιά ευθύνης της, καθιστώντας τους πολίτες πρωταγωνιστές αυτής της κορυφαίας δημοκρατικής διαδικασίας. Γιατί οι θέσεις, οι αγωνίες μας, οι προτάσεις μας έχουν αξία όταν οι πολίτες γίνονται συνδιαμορφωτές. Γιατί το ΠΑΣΟΚ θέτει την Κοινωνία στο Προσκήνιο.

Ρόδος, 5 Δεκεμβρίου 2022

Γραφείο Τύπου Ν.Ε.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ Ρόδος20-11-2023 Με βαθύτατη ευγνωμοσύνη...
Επικήδειος ΣτέργουΦ. Χατζηδιάκου   Πολυαγαπημένε μου πατέρα, Καλούμαι σήμερα από αυτό...
Δημήτρης Γάκης: Αποχαιρετούμε σήμερα τον άοκνο και χαλκέντερο Δήμαρχο της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο...
Ο Βασίλης Παπανικόλας σχολιάζοντας την ανάρτηση του τεως δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για το...