«Το μαύρο στις οθόνες ήταν η τελευταία πράξη του δράματος»

Έντονη κριτική Χατζημαρκάκη για την πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα Έντονη κριτική στις πολιτικές λιτότητας που εφάρμοσε η τρόικα στην Ελλάδα, άσκησε ο ελληνικής καταγωγής, Γερμανός ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για την ΕΡΤ που έγινε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Το μαύρο στις οθόνες της ΕΡΤ ήταν η τελευταία πράξη του δράματος στην Ελλάδα του πένθους» ανέφερε ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, επισημαίνοντας ότι η απόφαση για την ΕΡΤ ήταν της ελληνικής κυβέρνησης, όμως, όπως σημείωσε, αποκαλύπτει τις καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής λιτότητας που εφάρμοσε η τρόικα.

Πρόκειται, υποστήριξε, για το μαύρο των λάθος υπολογισμών και των αποτυχημένων προγραμμάτων, αναφερόμενος στα πολλαπλά κοινωνικά προβλήματα που έχουν προκύψει με πρώτο την ανεργία, κυρίως στους νέους πτυχιούχους και στους κατόχους μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων που φτάνουν τις 500.000.

«Είναι το μαύρο των οικογενειών που θρηνούν τα θύματα αυτοκτονιών στη χώρα, που διπλασιάστηκαν μέσα στην κρίση. Το μαύρο στις οθόνες της ΕΡΤ είναι το μαύρο του μεγάλου πένθους που βιώνει ο ελληνικός λαός. Είναι το μαύρο του μεγάλου πένθους που σκεπάζει την καθημερινή ζωή των Ελλήνων. Είναι καιρός να αλλάξουμε πολιτική στην Ευρώπη, είναι καιρός να αλλάξουμε χρώμα» τόνισε ο ευρωβουλευτής. newsbeast

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ Ρόδος20-11-2023 Με βαθύτατη ευγνωμοσύνη...
Επικήδειος ΣτέργουΦ. Χατζηδιάκου   Πολυαγαπημένε μου πατέρα, Καλούμαι σήμερα από αυτό...
Δημήτρης Γάκης: Αποχαιρετούμε σήμερα τον άοκνο και χαλκέντερο Δήμαρχο της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο...
Ο Βασίλης Παπανικόλας σχολιάζοντας την ανάρτηση του τεως δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για το...