«Τη δημοπράτηση του πρώτου τμήματος της Μεσογειακής Χάραξης ζήτησε ο Μάνος Κόνσολας»

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

- 14 Ιουλίου 2021

- ΘΕΜΑ: «Τη δημοπράτηση του πρώτου τμήματος της Μεσογειακής Χάραξης ζήτησε ο Μάνος Κόνσολας»

- «Με δεδομένο ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι μελέτες του υποτμήματος από τον ισόπεδο κόμβο Κανδηλίου έως το Αεροδρόμιο, μήκους περίπου 7 χλμ, πιστεύω  ότι μπορεί το Υπουργείο Υποδομών να προχωρήσει στη δημοπράτηση αυτού του τμήματος, προκειμένου να αρχίσει να υλοποιείται το έργο και να συντμηθούν οι χρόνοι για την αποπεράτωση του», επεσήμανε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για την κύρωση της σύμβασης για το νέο αυτοκινητόδρομο E65.

O κ. Κόνσολας αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία που είχε με τον κ. Καραμανλή από το 2017 για το έργο της Μεσογειακής Χάραξης, που αλλάζει την εικόνα και τον κυκλοφοριακό χάρτη της Ρόδου.

Αναβαθμίζει ένα κορυφαίο τουριστικό προορισμό, απαλλάσσει την πόλη και τον παραλιακό δρόμο από την κυκλοφοριακή συμφόρηση και  δημιουργεί νέες προοπτικές.

Ο νέος οδικός άξονας που θα συνδέει την πόλη της Ρόδου με το αεροδρόμιο, ένα έργο προϋπολογισμού 40 εκ. ευρώ, έχει  διασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Τομεακό Πρόγραμμα Υποδομών Μεταφορών του ΕΣΠΑ.

Την αναγκαιότητα υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, είχαν αναδείξει από κοινού οι κ.κ. Καραμανλής και Κόνσολας ως βουλευτές της αντιπολίτευσης τον Φεβρουάριο του 2017.

Το 2020 μετά από συνάντηση του κ. Καραμανλή με τον κ. Κόνσολα εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η χρηματοδότηση των συμπληρωματικών μελετών και πριν από λίγο καιρό ο Υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Να κατεδαφιστεί ΤΩΡΑ η αυθαίρετη κατασκευή στην Γλύστρα...
To κείμενο που ακολουθεί, εξιστορεί τα γεγονότα που οδήγησαν την Σύμη στην Επανάσταση του 1821...
Μέσα σε βαθιά οδύνη η οικογένεια, οι φίλοι και οι κάτοικοι του Παραδεισίου είπαν το "τελευταίο...
Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου - Ρόδος, 15/7/2021 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η περιφερειακή...