«Συνάντηση του Δημάρχου Ηρωικής Νήσου Κάσου με τον Υπουργό Υγείας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Θέμα: «Συνάντηση του Δημάρχου Ηρωικής Νήσου Κάσου με τον Υπουργό Υγείας»

 Στο Υπουργείο Υγείας συναντήθηκε ο Δήμαρχος της Ηρωικής Νήσου Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

    Κατά τη συνάντηση τέθηκε το θέμα στελέχωσης του Π. Π. Ιατρείου Κάσου με  γιατρό ειδικότητας καθώς και με νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

    Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στα κίνητρα που πρόσφατα ψήφισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο για την προσέλευση γιατρού ειδικότητας (παθολόγου ή γενικής ιατρικής) και αφορούν την οικονομική ενίσχυση για διαμονή και την διατροφή του, που σε συνδυασμό με το επίδομα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κάνουν πιο ελκυστική για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο την απασχόληση του στο νησί.

    Ο Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση του γατί ένας μικρός Δήμος όπως αυτός της Ηρωικής Νήσου Κάσου, πρωτοστατεί στον τομέα αυτό και θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα για μίμηση.

    Με εντολή του Υπουργού έγινε συνάντηση την ίδια μέρα με τον Γ. Γ. Γιάννη Κωτσιόπουλο όπου δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το ίδιο θέμα, ενώ την επομένη ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή της 2ης Υ. Π. Ε Πειραιά και Αιγαίου Χρήστο Ροϊλό και Περικλή Αλεβίζο αντίστοιχα. Η Διοίκηση της 2ης Υ. Π. Ε δεσμεύτηκε να κάνει κοινωνούς όλες τις Υ. Π. Ε της χώρας για τα κίνητρα που ψηφίστηκαν καθώς επίσης και για την αποδέσμευση των θέσεων που κατέχουν στο οργανόγραμμα του

Π. Π. Ι άτομα που επί σειρά ετών υπηρετούν εκτός Κάσου, με στόχο να γίνει η προκήρυξη των αντίστοιχων θέσεων.

    Στις συναντήσεις ήταν παρών και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Δωδεκανησιακού Παροικιακού Σωματίου Αθηνών–Πειραιά Γιάννης Φραγκούλης κασιακής καταγωγής.

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...