«Συνάντηση Αντ. Γιαννικουρή με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Π. Αλεξανδρή, για το Κτηματολογίο Ρόδου».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΘΕΜΑ: «Συνάντηση Αντ. Γιαννικουρή με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Π. Αλεξανδρή, για το Κτηματολογίο Ρόδου».

- Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, μεταξύ του Προέδρου ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντώνη Γιαννικουρή και του Γενικού Γραμματέα κ. Πάνου Αλεξανδρή, για την επέκταση της Προγραμματικής Σύμβασης του Κτηματολογίου Ρόδου έως την 17η |01| 2023.   

Η επέκταση της σύμβασης αποφασίσθηκε, λόγω τροποποίησης της παρ.7, άρθρο 1, ν. 4512/2018. Το πρώτο εδάφιο της παρ. 7 του άρθρου 1 του ν. 4512/2018 (A’ 5) τροποποιείται ως προς την προθεσμία κατάργησης των Υποθηκοφυλακείων και των κτηματολογικών γραφείων και η παρ. 7 αντικαθίσταται ως εξής:

«7. Για την, σύμφωνα με την παρ. 5, κατάργηση των Υποθηκοφυλακείων, των κτηματολογικών γραφείων και των θέσεων, εκδίδονται σταδιακά εντός εξήντα (60) μηνών, κατ’ ανώτατο όριο, από τις 17.1.2018, αντίστοιχες αποφάσεις του Δ.Σ του Φορέα, κατόπιν εισήγησης του Γενικού Διευθυντή...».

Σκοπός της προγραμματικής σύμβασης, είναι η υποστήριξη του Κτηματολογικού Γραφείου Ρόδου με τεχνικό προσωπικό, λόγω της αδυναμίας του υφιστάμενου προσωπικού να ανταποκριθεί σε αιτήματα που αφορούν τη χορήγηση ψηφιακών κτηματολογικών σχεδιαγραμμάτων. Η χορήγηση σε ψηφιακή μορφή των διαγραμμάτων κρίνεται απαραίτητη για την ορθότητα των οριοθετήσεων των ακινήτων και την εκπόνηση πλήθους τεχνικών εργασιών με την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια.

Αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης αποτελεί η συνεργασία των συμβαλλόμενων μερών (Υπουργείο Δικαιοσύνης – ΤΕΕ Δωδεκανήσου) για την υλοποίηση της εργασίας «Ψηφιοποίηση και χορήγηση κτηματολογικών σχεδιαγραμμάτων» προκειμένου να ικανοποιούνται με ακρίβεια και σε εύλογο χρονικό διάστημα σχετικά αιτήματα μηχανικών.

Με αφορμή την επέκταση της Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε τις ενέργειες που έχει κάνει το ΤΕΕ Δωδεκανήσου, ήδη από το 2016 έως σήμερα, για την στελέχωση του Κτηματολογίου Ρόδου:

  • Προγραμματικές Συμβάσεις με το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την υποστήριξη του Κτηματολογικού Γραφείου Ρόδου από:

  • 04/11/2016 έως 31/12/2017
  • 16/07/2018 έως 31/12/2018
  • 27/03/2019 έως 16/01/2020
  • 29/01/2021 έως 17/01/2022

Το κόστος αμοιβών των Προγραμματικών Συμβάσεων, έχει αναλάβει το ΤΕΕ Δωδεκανήσου από ίδιους πόρους.

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...