«Στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα, ιδρύθηκε το τμήμα ΑΧΕΠΑ Κω “Ιπποκράτης”»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Κως, 27 Φεβρουαρίου 2024

 

ΘΕΜΑ: «Στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα, ιδρύθηκε το τμήμα ΑΧΕΠΑ Κω “Ιπποκράτης”»

 

Σε μια σεμνή τελετή την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024, στον συνεδριακό χώρο του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος, ιδρύθηκε το τμήμα ΑΧΕΠΑ Κω HJ-54 «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», παρουσία του Κυβερνήτη της ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ κ. Χρήστου Καραπιπέρη.

Η ΑΧΕΠΑ ιδρύθηκε το 1922 στην Ατλάντα των ΗΠΑ, από οκτώ Έλληνες μετανάστες. Σκοπός της οργάνωσης είναι η προώθηση του Ελληνισμού, η εκπαίδευση, η φιλανθρωπία, η υπευθυνότητα των πολιτών, καθώς και η ατομική εξέλιξη των μελών. Σήμερα η οργάνωσή, ως ο μεγαλύτερος ομογενειακός εθελοντικός και φιλανθρωπικός οργανισμός, έχει συνεισφέρει με πλήθος δωρεών και προσφορών στην ελληνική κοινωνία.

Η ΑΧΕΠΑ αποτελεί ένα σημαντικό ελληνικό θεσμό, προσφέροντας εξαιρετική φροντίδα και υποστήριξη σε όλη την κοινωνία. Με ιστορία που ξεπερνά τον έναν αιώνα, η οργάνωση ΑΧΕΠΑ έχει σταθεί αρωγός και έχει αναδειχθεί ως βασικός πυλώνας στον τομέα της υγείας. Στη διάρκεια των δεκαετιών που ακολούθησαν, με δαπάνες της οργάνωσης, έγιναν δεκάδες δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα και έργα υποδομής στην πατρίδα μας, ιδαίτερα στον ευαίσθητο τομέα της υγείας (το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, η ομώνυμη πτέρυγα στο ΓΝ Αθηνών «Ευαγγελισμός», το ογκολογικό τμήμα του ΓΝ Ρόδου).

Η Ελλάδα ανήκει στην Διοικητική Περιφέρεια 25 (District25) του Region10 της Ευρώπης, αποτελούμενη από 54 ενεργά τμήματα σε όλη την επικράτεια με πάνω από 1.500 μέλη.

Τα ιδρυτικά μέλη του τμηματος «Ιπποκράτης» είναι τα ακόλουθα (αλφαβητικά):

Βαγιανός Γιώργος (επιχειρηματίας), Γεωργαντής Ηλίας (ιατρός), Γιαννικουρής Αντώνης (αρχιτέκτων), Γραμμένος Στέφανος (επιχειρηματίας), Διακογιάννης Θεοδόσης (συγγραφέας - μέλος ΔΙΙΚ), Θεοδώρου Αλέξης (ιατρός), Καλλούδης Φίλιππος (τραπεζικός - μέλος ΔΙΙΚ), Κούτσικας Γιώργος (φοιτητής), Κώστογλου Δημήτρης (επιχειρηματίας), Παπανικολάου Φίλιππος (εκπαιδευτικός), Παπαντωνίου Νίκος(Ομ. Καθηγητής Ιατρικής - πρόεδρος ΔΙΙΚ), Παστρικός Νίκος (αρχιτέκτων), Παυλίδης Αναστάσιος (επιχιερηματίας), Πηλιούρας Πέτρος (φοροτεχνικός), Σανιδάς Γιώργος (ιατρός), Σπύρου Νίκος (ιατρός), Χαρίσης Κωσταντίνος (επιχειρηματίας), Χατζηαντωνίου Μανώλης (φυσικοθεραπευτής).

  • Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Αντώνης Γιαννικουρής.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Χρυσουλάκης Γιάννης, ο Αντιπρόεδρος Ελληνισμού D25 κ. Τσουνάκης Αργύρης και ο Αντιπρόεδρος Φιλανρωπίας D25 κ. Σπανόπουλος Κυριάκος. Μετά το πέρας της τελετής ακολουθήσε δείπνο στο εστιατόριο H2O του ξενοδοχείου Kos Aktis.

Εκ μέρους του

τμήματος ΑΧΕΠΑ Κω

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...