«Στην Αθήνα βρέθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου για θέματα ΟΑΕΔ και ΕΦΚΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- «Στην Αθήνα βρέθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου για θέματα ΟΑΕΔ και ΕΦΚΑ»

- Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου 14-16 Οκτωβρίου βρέθηκε στην Αθήνα όπου με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας και άλλους κατά τόπους Προέδρους του κλάδου συναντήθηκαν με την Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κα. Στρατινάκη στην οποία έθεσαν θέματα του κλάδου όπως η επιδοτηση από τον ΟΑΕΔ άλλα και τα ένσημα μονομερών αναστολών στο ΕΦΚΑ.

    Κατά την συνάντηση τους η κα. Στρατινάκη ξεκαθάρισε ότι για την επιδότηση των εποχιακά  απασχολούμενων απαιτούνται τουλάχιστον 50 ένσημα και ότι δεν τίθεται θέμα με το πλαφόν των 400 ήμερων επιδότησης, το οποίο τελευταία ανησυχεί τους ξενοδοχοϋπάλληλους.  Ξεκαθάρισε επίσης, ότι οι δυο μήνες αναστολών μετρούν κανονικά στα ένσημα με 25/μηνα οπότε όσοι πήραν αναστολές Μάιου-Ιουνίου και στην συνέχεια εργάστηκαν σίγουρα θα επιδοτηθούν.  Αντιθέτως, οι συναδέλφους που έλαβαν μονό μονομερείς αναστολές Μάιου και Ιούνιου και στην συνέχεια δεν εργάστηκαν, είτε από επιλογή, είτε γιατί έπεσαν θύματα εργοδοτικής παραβατικότητας και δεν επαναπροσληφθήκαν, είτε για τι δεν άνοιξαν καθόλου την σεζόν 2021 οι επιχειρήσεις που εργάζονταν, δεν θα επιδοτηθούν.  Ειπώθηκε ότι η μονομερής αναστολή δεν θεωρείτε απόλυση, και παρότι οι συνάδελφοι με τις αναστολές συμπληρώνουν τα απαιτούμενα 50 ένσημα απαιτείται πρόσληψη και απόλυση για να ενταχθούν στο επίδομα ανεργίας. Έτσι οι συνάδελφοι αυτής της κατηγορίας για να επιδοτηθούν πρέπει να αναζητήσουν εργασία έστω και για λίγες ήμερες στο ελάχιστο υπόλοιπο της σεζόν.

    Τέλος, σε ότι άφορα τα ένσημα των μονομερών αναστολών, μπορεί να φάνηκαν του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου 2020 ωστόσο εκκρεμούν ακόμα αυτά των Ιουνίου-Ιουλίου και Αυγούστου 2020 καθώς και των  Μάιου, Ιουνίου 2021 στερόντας σε 100αδες συναδέλφ-ους/ισσες επιδόματα ασθενείας και γεννάς. Η Γραμματέας μας διαβεβαίωσε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να φανούν όλα μέχρι τέλος του μήνα ώστε να μπορέσουν εν τέλει να πληρωθούν όλες οι εκκρεμείς αιτήσεις επιδομάτων γεννάς και ασθενείας των συνάδελφων. Η εμφάνιση των ενσήμων σαφώς θα λύσει και θέματα που αντιμετωπίζουν συνάδελφοι που  θέλουν να καταθέσουν για σύνταξη. 

   Το σωματείο ήταν είναι και θα είναι κοντά στους συναδέλφους ώστε κανένας συνάδελφος να μην μείνει χωρίς ένα εισόδημα.

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2021

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...