«Πρόταση του Μάνου Κόνσολα για την επαναλειτουργία αιμοληπτηρίων στα μικρά νησιά του Αιγαίου»

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

- 13 Μαΐου2022

- ΘΕΜΑ: «Πρόταση του Μάνου Κόνσολα για την επαναλειτουργία αιμοληπτηρίων στα μικρά νησιά του Αιγαίου»

- Την επαναλειτουργία των αιμοληπτηρίων στα μικρά νησιά του Αιγαίου, κάτω των τριών χιλιάδων κατοίκων, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι αυτών των νησιών ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Όπως αναφέρει ο κ. Κόνσολας, στα μικρά νησιά δεν υπάρχουν μικροβιολογικά εργαστήρια, κάτι που σημαίνει ότι οι κάτοικοι αυτών των περιοχών είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν σε μεγαλύτερο νησί για να πραγματοποιήσουν αυτές τις εξετάσεις.

Τονίζει, ότι το γεγονός αυτό, απαιτεί χρόνο αλλά και δαπάνες, καθώς μπορεί να απαιτηθεί διανυκτέρευση στο μεγαλύτερο νησί, αφού ενδέχεται να μην υπάρχει η δυνατότητα αυθημερόν επιστροφής, ενώ υπογραμμίζει και τη δυσκολία μετακίνησης των ηλικιωμένων και των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

«Είναι σαφές ότι η Πολιτεία οφείλει να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις για να μπορούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, οι κάτοικοι των μικρών ακριτικών νησιών, να είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν τις αναγκαίες μικροβιολογικές εξετάσεις», επισημαίνει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, προτείνοντας τη επαναλειτουργία των αιμοληπτηρίων στα μικρά νησιά κάτω των 3.000 κατοίκων,  προκειμένου να γίνεται η αιμοληψία από γιατρό και στη συνέχεια τα δείγματα να αποστέλλονται, με τήρηση όλων των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής, στα εργαστήρια των μεγαλύτερων νησιών.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...