«Πρόταση του Μάνου Κόνσολα για την επαναλειτουργία αιμοληπτηρίων στα μικρά νησιά του Αιγαίου»

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

- 13 Μαΐου2022

- ΘΕΜΑ: «Πρόταση του Μάνου Κόνσολα για την επαναλειτουργία αιμοληπτηρίων στα μικρά νησιά του Αιγαίου»

- Την επαναλειτουργία των αιμοληπτηρίων στα μικρά νησιά του Αιγαίου, κάτω των τριών χιλιάδων κατοίκων, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι αυτών των νησιών ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Όπως αναφέρει ο κ. Κόνσολας, στα μικρά νησιά δεν υπάρχουν μικροβιολογικά εργαστήρια, κάτι που σημαίνει ότι οι κάτοικοι αυτών των περιοχών είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν σε μεγαλύτερο νησί για να πραγματοποιήσουν αυτές τις εξετάσεις.

Τονίζει, ότι το γεγονός αυτό, απαιτεί χρόνο αλλά και δαπάνες, καθώς μπορεί να απαιτηθεί διανυκτέρευση στο μεγαλύτερο νησί, αφού ενδέχεται να μην υπάρχει η δυνατότητα αυθημερόν επιστροφής, ενώ υπογραμμίζει και τη δυσκολία μετακίνησης των ηλικιωμένων και των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

«Είναι σαφές ότι η Πολιτεία οφείλει να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις για να μπορούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, οι κάτοικοι των μικρών ακριτικών νησιών, να είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν τις αναγκαίες μικροβιολογικές εξετάσεις», επισημαίνει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, προτείνοντας τη επαναλειτουργία των αιμοληπτηρίων στα μικρά νησιά κάτω των 3.000 κατοίκων,  προκειμένου να γίνεται η αιμοληψία από γιατρό και στη συνέχεια τα δείγματα να αποστέλλονται, με τήρηση όλων των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής, στα εργαστήρια των μεγαλύτερων νησιών.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΓΝ ΡΟΔΟΥ Όχι στην διάλυση του Γενικού Νοσοκομείου...
Δημήτρης Γάκης:  Εμείς σήμερα με ποιον να συζητούμε;           ...
Ανακοινώσεις Τύπου Γιώργος Αμυράς: «Δε θα επιτραπεί το κυνήγι ελαφιών στη Ρόδο»   3...
Και εκεί που συζητούσαν για το ελάφι και την εισήγηση του Σάββα Καραταπάνη για σύναψη μνημονίου με...