«Πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα για να δοθεί λύση στο κτιριακό πρόβλημα αλλά και να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κάρπαθο»

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

-22 Σεπτεμβρίου 2022

-ΘΕΜΑ: «Πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα για να δοθεί λύση στο κτιριακό πρόβλημα αλλά και να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κάρπαθο»

-Σε μια σημαντική παρέμβαση προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας προχώρησε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για το Αστυνομικό Τμήμα της Καρπάθου, που αναβαθμίστηκε σε Υποδιεύθυνση Ασφαλείας με το Προεδρικό Διάταγμα υπ. αρ 22/2022  ΦΕΚ 62/Α/23-3-2022.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόνσολας θέτει τα εξής ζητήματα:

1ον: Την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών που στεγάζουν τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ στα Πηγάδια Καρπάθου.

Θα πρέπει, είτε με πρωτοβουλία του Υπουργείου είτε σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, να βρεθεί ακίνητο και να προχωρήσουν μελέτες για την κατασκευή νέου κτιρίου, σε συνεργασία με την εταιρεία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., προκειμένου να στεγαστεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας.

2ον: Η αναβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος σε Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, επιβάλλει  να δημιουργηθεί νέο οργανόγραμμα, να αυξηθεί η οργανική δύναμη και να εξεταστεί και η δημιουργία Τμήματος Τροχαίας αλλά και η δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος στο Αεροδρόμιο.

Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι: «σε ένα νησί, όπως η Κάρπαθος, με αυξημένες ανάγκες, ιδιαίτερα την τουριστική περίοδο, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, οφείλουν να δουν άμεσα τα προβλήματα αυτά».

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Με μια αναισθησιολόγο λειτουργεί ουσιαστικά και πάλι το νοσοκομείο Ρόδου, παρά τις υποσχέσεις για...
Όταν η θεά Τύχη σε φέρνει να συναντάς την Πανσέληνο του Αυγούστου αποχαιρετώντας μας   από τον...
Ζητήσαμε μια δήλωση του τέως δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά για την πολύκροτη δίκη για τις...
Ομόφωνα το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Κω αποφάσισε οτι είναι αθώοι για όλες τις κατηγορίες που...