«Πράξεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης στα ωφελούμενα νοικοκυριά του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους Άστεγους»

δελτίο τύπου

- «Πράξεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης στα ωφελούμενα νοικοκυριά

του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους Άστεγους»

 

Μέσα σε κλίμα αγάπης, συνεισφοράς και αλληλεγγύης ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Β. Καμπουράκης μαζί με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γιώργο Τριάντο ευχήθηκαν στα είκοσι νοικοκυριά του σχεδίου δράσης «Πράξεις Κοινωνικής Βιωσιμότητας στο Δήμο Ρόδου» του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους Άστεγους» καλές γιορτές με μια δημιουργική και αισιόδοξη νέα χρονιά.

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παλαιού Νοσοκομείου Ρόδου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τα μέλη των ωφελούμενων νοικοκυριών, στην οποία παρευρέθηκαν η κα. Χριστίνα Καραγιάννη, Επιστημονικά Υπεύθυνη του σχεδίου, η κα. Κατερίνα Φτάκλα, κοινωνική Λειτουργός του Προγράμματος, ο κ. Νικόλαος Κούλλαρος, Διοικητικός/Οικονομικός  υπεύθυνος του Προγράμματος, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρόδου με Παράρτημα Ρομά ο κ. Αντώνης Γιασιράνης κοινωνικός λειτουργός,  η κ. Πένυ Παπακώστα ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας, ο κ. Γιώργος Γεωργίου, στέλεχος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Οργάνωσης,  η κ. Κατερίνα Παναγιά, Ψυχολόγος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας και η κα. Κατερίνα Βολονάκη, νομική σύμβουλος του  Αναπτυξιακού Οργανισμού ΚΟΛΟΣΣΟΣ 2047.

Οι συμμετέχοντες, είχαν την ευκαιρία συζητήσουν με την κα. Κατερίνα Φτάκλα Κοινωνική Λειτουργό του Προγράμματος την πορεία ανεύρεσης κατοικιών και την εξέλιξη του σχεδίου, ενώ με τις Ψυχολόγους κα. Πένυ Παπακώστα και Κατερίνα Παναγιά πραγματοποίησαν Ομαδική Συνεδρία Συμβουλευτικής για την ενδυνάμωση και εμψύχωσή τους.

Η Δημοτική Αρχή είναι κοντά  στις ανησυχίες και τα προβλήματα κάθε ευάλωτου συμπολίτη μας, στοχεύοντας στην πλήρη επανένταξη του  στην κοινωνία και την αγορά εργασίας. Στο τέλος της εκδήλωσης, διανεμήθηκε  στους συμμετέχοντες χριστουγεννιάτικο καλάθι που πέρα από τρόφιμα, είδη υγιεινής, καθαριστικά περιείχε και προσωποποιημένα αναγκαία προϊόντα. Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται στους μέγα χορηγούς FOTIS WOOD και κ. Νίκο Παπαϊωάννου και επίσης στους EPIFANIS AEE και KONSTANTNOS HAIR. Το γραφείο Δημάρχου φρόντισε με περισσή αγάπη την προσφορά παιχνιδιών στα ανήλικα μέλη των νοικοκυριών.

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...