«Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για τη λειτουργία του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού στην Κάλυμνο»

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ-27 Νοεμβρίου 2014-ΘΕΜΑ:«Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για τη λειτουργία του  Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού στην Κάλυμνο»
-Την άμεση στελέχωση με ένα μόνιμο πυροσβέστη, προκειμένου να λειτουργήσει ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Καλύμνου, ζητά ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης.
Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Καλύμνου, που ιδρύθηκε το 2014, απαιτεί την παρουσία μόνιμου πυροσβέστη.
Τονίζει ότι δεν έχει αντικατασταθεί ακόμα ο μόνιμος πυροσβέστης που στελεχώνει τον Εθελοντικό Σταθμό, παρά το γεγονός ότι έχει λήξει η προθεσμία παραμονής του στο νησί και αναφέρεται στον κίνδυνο να τεθεί εν αμφιβόλω η λειτουργία του Εθελοντικού Σταθμού Καλύμνου Β’ Τάξεως για τον οποίο τόσες προσπάθειες έγιναν για τη δημιουργία του.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Κόνσολα, έχει ως εξής:
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κύριο Υπουργό Δημόσιας Τάξης

ΘΕΜΑ : «Στελέχωση με μόνιμο πυροσβέστη του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Καλύμνου»

Κύριε Υπουργέ,

Ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Β’ Τάξης Καλύμνου, ιδρύθηκε στις 25-2-2014 με Αρ. ΦΕΚ 7950 και προβλέπεται η στελέχωσή του με μόνιμο πυροσβέστη.
Η παραμονή του μόνιμου πυροσβέστη έχει εξαντλήσει τα χρονικά όρια και επίκειται η αντικατάσταση του.
Το ζητούμενο είναι να υπάρξει άμεση στελέχωση του Σταθμού με μόνιμο πυροσβέστη για να μην τεθεί εν αμφιβόλω η λειτουργία του.
Επισημαίνω ότι η Κάλυμνος έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που καθιστούν ιδιαίτερα ευαίσθητο τον τομέα της πολιτικής προστασίας και για αυτό πρέπει να υπάρξει άμεση παρέμβαση σας.
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός
1.    Εάν προτίθεται να ενισχύσει με μόνιμο πυροσβέστη  τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό  Καλύμνου, προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία του.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...