«Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για τη διαγωνιστική διαδικασία του νέου πλοίου για τη σύνδεση Καρπάθου και Κάσου»

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

3 Οκτωβρίου 2022

-ΘΕΜΑ: «Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για τη διαγωνιστική διαδικασία του νέου πλοίου για τη σύνδεση Καρπάθου και Κάσου»

Με παρέμβασή του στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας θέτει το ζήτημα της καθυστέρησης για γραφειοκρατικούς λόγους της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αναβάθμιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του πλοίου που εξυπηρετεί τη γραμμή της Καρπάθου – Κάσου, με νέο πλοίο Β´ Κατηγορίας (δηλαδή ηλικίας μικρότερης των 20 ετών),  το οποίο θα εκτελεί τρία  δρομολόγια.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου τονίζει ότι με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στο τέλος Σεπτεμβρίου, είναι φύσει αδύνατον να έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός σε ένα μήνα και από το Νοέμβριο να είναι στη γραμμή το νέο πλοίο.

Επισημαίνει ότι δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να δημιουργηθεί πρόβλημα στην ακτοπλοϊκή γραμμή Καρπάθου και Κάσου από αυτή την καθυστέρηση.

Ο κ. Κόνσολας θεωρεί ως προσφορότερη προσωρινή λύση, μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και να έρθει στη γραμμή το νέο πλοίο, να καλυφθεί το κενό από άλλο πλοίο προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη γραμμή..

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας τονίζει:

«Ο διαγωνισμός είναι δεδομένο ότι θα προχωρήσει και σε λίγο καιρό η Κάρπαθος και η Κάσος  θα έχουν  ένα νεότερο και ταχύτερο πλοίο.

Στο μεσοδιάστημα, όμως, και για λίγο καιρό θα πρέπει να καλυφθεί το κενό από άλλο πλοίο, προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη γραμμή».

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...