«Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου της Λέρου»

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

- 15 Ιουνίου 2022

- ΘΕΜΑ: «Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου της Λέρου»

- Σε μια σημαντική παρέμβαση για την υλοποίηση των έργων που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου της Λέρου, προχώρησε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Στην παρέμβασή του προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την ΥΠΑ, ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι το αεροδρόμιο αποτελεί πύλη εισόδου στο νησί και η εύρυθμη λειτουργία και η ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών του, συνδέεται με την τουριστική ανάπτυξη της Λέρου.

Καταγράφει τα έργα και τις παρεμβάσεις που απαιτούνται ως εξής:

- Χρειάζεται να πραγματοποιηθεί μόνωση ταράτσας και αποκατάσταση της οροφής της αίθουσας αφίξεων με επισκευή και βαφή κτιρίων αφού είναι εμφανή τα σημεία της φθοράς σε όλο το κτίριο.

- Ο ραδιοφάρος NDB βρίσκεται μέσα σε ένα οικίσκο ο οποίος δεν έχει σκεπή και καλύπτεται με πανιά. Χρειάζεται μόνωση και βαφή του οικίσκου όπου στεγάζεται ο ραδιοφάρος, καθώς και τοποθέτηση air condition, αφού σε υψηλές θερμοκρασίες δεν μπορεί να λειτουργήσει.

- Αντλιοστάσιο πυρόσβεσης. Απαιτείται η άμεση αντικατάσταση των δύο αντλιών και επισκευή της τρίτης, αντικατάσταση των σωληνώσεων πυρόσβεσης και έλεγχος του συστήματος πυρόσβεσης.

- 'Έλεγχος πυρανίχνευσης στις κτιριακές εγκαταστάσεις, η οποία δεν λειτουργεί εδώ και καιρό.

- Αντικατάσταση της κεντρικής μονάδας φωτοσήμανσης και των δύο τροχόδρομων. Τροφοδοτούνται από μία κεντρική μονάδα που βρίσκεται στο κτίριο της Πυροσβεστικής η οποία δεν λειτουργεί γιατί έχουν αποσπαστεί ανταλλακτικά από αυτή την κεντρική μονάδα ώστε να τοποθετηθούν σε άλλο σύστημα του αεροδρομίου.

- Αντικατάσταση του εσωτερικού τηλεφωνικού κέντρου (αφορά στα εσωτερικά κομμάτια επικοινωνίας του αεροδρομίου - πύργος - διάδρομος - διοικητής). Εδώ και δύο χρόνια είναι εκτός λειτουργίας από πτώση κεραυνού.

- Αντικατάσταση τροφοδοτικού του ασύρματου συνδέσμου της κύριας συχνότητας επικοινωνίας του αερολιμένα.  Το σύστημα πομπού βρίσκεται πάνω στο βουνό λόγω της τοπικής γεωμορφίας. Τα τροφοδοτικά του πομπού είναι ελλιπή και τα δύο καθώς τα ups χάλασαν, δεν επισκευάζονται και δεν έχουν αντικατασταθεί ακόμα. Αυτό σημαίνει ότι σε μια ενδεχόμενη διακοπή ρεύματος δεν θα μπορεί να υπάρξει επικοινωνία.

- Έργα  διαγράμμισης των  διαδρόμων προσγείωσης και απογείωσης και πίστας στάθμευσης.

- Αντικατάσταση κεντρικής μονάδας για τη βοηθητική προσγείωση των αεροπλάνων.

 -Τοποθέτηση των ARTILS (του βοηθητικού συστήματος για την προσέγγιση αεροπλάνων). Το σύστημα βρίσκεται ήδη εδώ και δύο χρόνια στο αεροδρόμιο αλλά δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...